5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Martas labdarības izsolē saziedoti virs 20 tūkst. eiro bērnu onkoloģijas ārstēšanai

 
www.kalnina.lv
www.kalnina.lv

Martas labdarības masku ballē, kas nedēļas nogalē norisinājās Vecrīgas viesnīcā „Grand Palace Hotel”, medicīnas aprīkojuma iegādei Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Onkohematoloģijas nodaļas vajadzībām saziedoti vairāk nekā 20 tūkstoši eiro, informēja balles idejas autore un projekta koordinatore Svetlana Leva.

Galīgā summa vēl tiek precizēta, jo to veido gan izsoles, gan daļa balles svinīgo vakariņu un balles biļešu ieņēmumu.

Dārgākais labdarības izsoles piedāvājums bija 1992.gadā tapušais klasiskais „Bentley Turbo R” tumši zilā krāsā un ar baltu ādas salona apdari. Tāpat tika izsolīti arī citi ekskluzīvi priekšmeti un atpūtas iespējas vairākās valstīs.

„Vēlos pateikt lielu paldies visiem, kas piedalījās izsolē un ļāva piepildīt mūsu ieceres par atbalstu mazajiem slimniekiem. Šis ir vēl viens apliecinājums tam, ka kopā mēs varam izdarīt daudz,” saka auto līdzšinējais īpašnieks Bernards Levs.

Martas ballē tika vākti līdzekļi vēnu meklētāja, tonometru un pulsometru iegādei, kas uzlabotu slimnieku aprūpi nodaļā, kur tiek nodrošināta bērnu un jauniešu onkoloģisko saslimšanu diagnostika, izmeklējumi un ārstēšana. Piemēram, vēnu meklētājs ļauj atrast grūti saredzamas vēnas, tā atvieglojot medikamentu uzņemšanu. Savukārt modernie tonometri un pulsometri ļauj sekot organisma reakcijai un saglabāt datus vēlākai analīzei.

Līdzekļu vākšana notika sadarbībā ar Sergeja Jēgera labdarības fondu.

“Gandarījums. Nav nekā, kas spēj padarīt dienu gaišāku kā fakts, ka mums ir izdevies kaut nedaudz atvieglot ārstniecības procesu bērniem, kas sirgst ar nopietnām slimībām. Martas labdarības balle ir brīnišķīga ideja, un varu vien pateikt personisku paldies ikvienam, kas sniedza savu artavu mūsu mērķa sasniegšanā,” atzīst fonda vadītājs, kontrtenors Sergejs Jēgers.

Balles organizatori plāno jau tuvākajā laikā uzsākt medicīnas aprīkojuma iegādes procesu.

„Esmu pateicīga ikvienam, kas atsaucās aicinājumam un ar savu klātbūtni pagodināja mūsu rīkoto pasākumu. Ceru, ka Martas labdarības balle kļūs par ievērojamu tradīciju un neatņemamu rudens sastāvdaļu,” atzīst Leva.

Martas labdarības balles arī īpašie goda viesi bija Latvijas Nacionālās operas solisti Armands Siliņš un Evija Martinsone, kā arī kontrtenors Sergejs Jēgers. Tikmēr jaunā Krievijas seriāla “Saldā dzīve” (“Сладкая жизнь”) aktrise Marija Šumakova iejutās Martas jeb Katrīnas I lomā.

Klātesošos priecēja arī talantīgā džeza dziedātāja Diāna Pīrāgs, vokāliste Kristīna Zaharova, vijolniece Inta Broka, grupa “Riga Bisquits”, burvju mākslinieks Dmitrijs Bubins un mūziķis Dmitrijs Lanskojs.

Vakaru vadīja Radio SWH+ balles un balles koncertprogrammas rīkotāja Natālija Oļesika, Radio Geiša Ieva Adamss un nepārspējamais Valdis Melderis!

Martas labdarības masku ballē piedalījās aptuveni 150 viesu, tostarp sabiedrībā pazīstamas personas.

Martas balle ir iedibināta par godu Latvijā dzimušajai un augušajai Krievijas imperatorei Katrīnai I, īstajā vārdā Martai, kas savas valdīšanas laikā bija filantrope un atbalstīja izglītību un zinātni.

2015. gada Martas labdarības ballē tās dalībnieki viena vakarā laikā kopā saziedoja 15 tūkstošus eiro. Jau vēstīts, ka 1. jūnijā Martas balles organizatori un Sergejs  Jēgers Rīgas Austrumu Universitātes klīniskajai slimnīcai svinīgi pasniedza par saziedotajiem līdzekļiem iegādāto medicīnisko aprīkojumu – binokulāro mikroskopu un pneimatisko urbi.

Savukārt 2014. gadā Martas balle norisinājās pirmoreiz – tās laikā tika saziedoti vairāki tūkstoši eiro, lai bērni no maznodrošinātām ģimenēm visu 2015. gadu varētu nodarboties ar sportu, garīgi un fiziski attīstīties.

Balles organizatori arī pateicas fotogrāfam Vadimam Šiškovam par atbalstu un sadarbību.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.