Sastāvdaļas – 300 g makaronu, 300 g pākšu pupiņu, 100 g siera, 50 g sviesta, 1 l piena, 2 ēdamkarotes miltu, sāls, muskatrieksts.
Pagatavošana.
Pākšu pupiņas sagriež 5 cm garos gabaliņos, makaronus novāra sālsūdenī.
Izkausē sviestu, pieliek miltus, samaisa un uzlej pienu. Kad piens uzvārījies, pieber sāli un muskatriekstu. Vāra pāris minūšu, līdz mērce sabiezē. Cepamtraukā kārto pupiņas, virsū – makaronus, uzlej mērci, cep +200 °C 10 minūtes, tad uzber rīvētu sieru. Cep, līdz siers zeltaini brūns.
Pākšu pupiņas sagriež 5 cm garos gabaliņos, makaronus novāra sālsūdenī.
Izkausē sviestu, pieliek miltus, samaisa un uzlej pienu.
Kad piens uzvārījies, pieber sāli un muskatriekstu.
Vāra pāris minūšu, līdz mērce sabiezē.
Cepamtraukā kārto pupiņas, virsū – makaronus, uzlej mērci, cep +200 °C 10 minūtes, tad uzber rīvētu sieru.
Cep, līdz siers zeltaini brūns.