2.8 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Makaronu sacepums ar sviesta pupiņām. Vienkārši, sātīgi, gardi!

 
Foto - Anda Krauze
Foto – Anda Krauze

Sastāvdaļas – 300 g makaronu, 300 g pākšu pupiņu, 100 g siera, 50 g sviesta, 1 l piena, 2 ēdam­karotes miltu, sāls, muskat­rieksts.

Pagatavošana.

Pākšu pupiņas sagriež 5 cm garos gabaliņos, makaronus novāra sālsūdenī.

Izkausē sviestu, pieliek miltus, samaisa un uzlej pienu. Kad piens uzvārījies, pieber sāli un muskatriekstu. Vāra pāris minūšu, līdz mērce sabiezē. Cepamtraukā kārto pupiņas, virsū – makaronus, uzlej mērci, cep +200 °C 10 minūtes, tad uzber rīvētu sieru. Cep, līdz siers zeltaini brūns.

Pākšu pupiņas sagriež 5 cm garos gabaliņos, makaronus novāra sālsūdenī.

Izkausē sviestu, pieliek miltus, samaisa un uzlej pienu.

Kad piens uzvārījies, pieber sāli un muskatriekstu.

Vāra pāris minūšu, līdz mērce sabiezē.

Cepamtraukā kārto pupiņas, virsū – makaronus, uzlej mērci, cep +200 °C 10 minūtes, tad uzber rīvētu sieru.

Cep, līdz siers zeltaini brūns.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.