pankucina

Padalīšos ar ļoti gardu pankūku recepti, kas iecienītas manās mājās un lieliski der kā vēlākām brokastīm, tā pusdienām.

Tev vajadzēs:

  • 2 olas
  • pienu (vai ūdeni)
  • miltus
  • kabaci
  • sāli
  • cukuru
  • eļļu cepšanai

Pagatavošana:

  • Sakul olas ar šķipsniņu sāls, pievieno miltus tik daudz, lai mīklas konsistence ir kā plānajām pankūkām, varbūt nedaudz biezāka, pievieno cukuru pēc garšas un gaumes.
  • Pievieno mīkla nomizotu (izgreb arī sēkliņas) un sarīvētu kabaci pēc ieskatiem, cik daudz vēlies.
  • Visu samaisi.
  • Liec cepties uz karstas pannas ar pāris pilieniem eļļas. Pankūkas masu liec ar ēdamkaroti (es lieku vienu ēdamkaroti, tad pankūciņas ir mīlīgā izmērā un kičīgākas) un izlīdzini, lai nav ļoti bieza kārta.
  • Apcep no abām pusēm.

Man šīs pankūkas vislabāk garšo ar skābo krējumu, bet ne pavisam ne sliktāk tās aiziet ar brūkleņu ievārījumu.

 

Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa+

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?