6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Lapsas kabaču pankūkas

 

pankucina

Padalīšos ar ļoti gardu pankūku recepti, kas iecienītas manās mājās un lieliski der kā vēlākām brokastīm, tā pusdienām.

Tev vajadzēs:

  • 2 olas
  • pienu (vai ūdeni)
  • miltus
  • kabaci
  • sāli
  • cukuru
  • eļļu cepšanai

Pagatavošana:

  • Sakul olas ar šķipsniņu sāls, pievieno miltus tik daudz, lai mīklas konsistence ir kā plānajām pankūkām, varbūt nedaudz biezāka, pievieno cukuru pēc garšas un gaumes.
  • Pievieno mīkla nomizotu (izgreb arī sēkliņas) un sarīvētu kabaci pēc ieskatiem, cik daudz vēlies.
  • Visu samaisi.
  • Liec cepties uz karstas pannas ar pāris pilieniem eļļas. Pankūkas masu liec ar ēdamkaroti (es lieku vienu ēdamkaroti, tad pankūciņas ir mīlīgā izmērā un kičīgākas) un izlīdzini, lai nav ļoti bieza kārta.
  • Apcep no abām pusēm.

Man šīs pankūkas vislabāk garšo ar skābo krējumu, bet ne pavisam ne sliktāk tās aiziet ar brūkleņu ievārījumu.

 

Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa+

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.