5.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

700 bērni gatavojas dzīvei un skolai īpašā programmā

 

bernns

No š.g. oktobra ir palielinājies to bērnu skaits, kas mācās saskaņā ar starptautiski atzītām, daudzpusīgām agrīnās mācīšanās programmām un mūsdienīgām mācību metodēm. Jelgavas pilsētā visi sešgadnieki ar Jelgavas Domes atbalstu sāk mācības ‘’FasTrack Fundamentals’’ programmā, lai sagatavotos skolai un dzīvei 21.gadsimtā.  ‘’FasTracKids’’ programmas ar daļēju pašvaldību atbalstu pieejamas arī Liepājā, Jēkabpilī un Gulbenē, bet ar ģimeņu finansējumu Daugavpilī un Rīgā.

FasTracKids Latvia valdes priekšsēdētājs Eduards Filippovs uzsver, ka ‘’Bērniem ir jābūt pirmsskolas un interešu izglītības pārmaiņu epicentrā. Ir nepieciešamas investīcijas ne tikai pedagogu atalgojumā, brīvpusdienās vai infrastruktūrā, bet arī zinātniski pārbaudītā un starptautiski konkurētspējīgā saturā un metodēs. Tās ir investīcijas jeb barība Latvijas bērnu smadzenēm. Ir prieks, ka arvien vairāk lēmumu pieņēmēju, pedagogu un vecāku Latvijas pilsētās sāk izprast likumsakarību, ka daudzpusīgi attīstīti un motivēti bērni būs tie, kas spēs apliecināt sevi, veicinās pilsētu konkurētspēju un Latvijas atpazīstamību pasaulē.Tālredzīgi ir investēt bērnu attīstībā šodien.’’

Nepārtraukta spēja mācīties, sazināties, sadarboties, kritiski un radoši domāt ir svarīgākās prasmes 21.gadsimtam. Laiks, kad jāapgūst šīs prasmes, ir agrā bērnībā, jo šajā laikā veidojas smadzeņu nervu savienojumi, emocionālā un sociālā inteliģence, par to liecina Hārvardas Universitātes Bērna attīstības centra un daudzu citu pedagoģijas ekspertu pētījumi. ‘’FasTracKids’’ programmas ļauj pirmsskolas izglītības sektorā strādājošajiem attīstīt bērniem mācīšanās prasmes visai dzīvei un iesaistīt ģimenes aizraujošā rotaļu un mācību procesā.

 

Par FasTracKids:

“FasTracKids Latvia” pārstāv starptautiski atzītu, daudzpusīgu, multisensoru un interaktīvu agrīnās mācīšanās programmu klāstu bērniem no 6 mēnešiem līdz 8 gadiem. Balstoties uz zinātniskiem pētījumiem un 18 gadu darba praksi vairāk kā 270 mācību centros katru gadu mācās 120 000 bērni, 56 valstīs, 24 valodās.

”FasTracKids” programmas nodrošina labus un pamatoti pārbaudāmus bērnu daudzpusīgas attīstības rezultātus. Šis agrīnā vecumā iegūtais zināšanu un prasmju pamats ir būtisks ne tikai kā sagatavošanās skolai, bet visai dzīvei, jo attīsta līderismu un vēlmi mācīties visa mūža garumā. “FasTracKids” multisensorā, interaktīvā un uz bērniem orientētā mācību pieredze iesaista bērnus un vecākus mācību procesā pateicoties detālai apmācību metodikai un starptautiski sertificētiem pasniedzējiem.

eduards_fastrackids_signature

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.