8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Cepta liellopa gaļa ar pupiņu biezeni un dārzeņiem smiltsērkšķu glazūrā

 

gala

Sastāvdaļas: (4 porcijas) 700 g liellopa gaļas (karbonādes gabals vai fileja), kālis, puravs, brokolis, puķkāposts, burkāns, tomāts, 100 g saldētu pākšu pupiņu, 400 g vārītu balto pupiņu,* 6 daiviņas ķiploka, 50 g zaļo olīvu, 25 g saulespuķu sēklu (nesālītu), 3 tējkarotes smiltsērkšķu sulas, ēdamkarote medus, citrons, eļļa apcepšanai, timiāns, sāls, svaigi malti melnie pipari.

Kā gatavot?

Izspiež citrona sulu, pievieno sagrieztus ķiplokus, timiānu un eļļu – sajauc. Gaļu apsmērē ar šo marinādi un atstāj ievilkties divas stundas. Ja nopirkta fileja, apcep veselu cepeškrāsnī (200 grādos 10–15 minūtes); vidū jābūt vēl sārtai.

Karbonādes gabalu griež centimetru plānās šķēlēs, uz kārtīgi sakarsētas pannas apcep katru pusi apmēram 4 minūtes.

Sakarsē pannu, uzlej nedaudz eļļas un uzber saulespuķu sēklas. Cep īsu mirkli, kamēr sēklas sāk izdalīt eļļu. Liek blendēšanai paredzētajā traukā, turpat iemet vienu vai divas daiviņas ķiploka, zaļās olīvas un vārītās pupiņas. Pākšu pupiņas kopā ar visu pārējo sablendē, kamēr veidojas viendabīgs biezenis. Ja labākai konsistencei nepieciešams, pielej olīvu šķidrumu. Sāli nevajag!

Puravu pārgriež, izmazgā un balto daļu sagriež ripās. Kāli, puķkāpostu un burkānu sagriež palielos gabalos. Visu 5 minūtes tvaicē, piemēram, sietā virs katliņa ar virstošu ūdeni. Brokoli un tomātu noblanšē, sagriež.

Smiltsērkšķu sulu sajauc ar sakarsētu medu, pārlej karstiem dārzeņiem mirkli pirms pasniegšanas.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.