Mīklai
• 8 ēdamkarotes miltu
• Aptuveni 6 ēdamkarotes silta ūdens
• 1,5 ēdamkarotes augu eļļas
• Tējkarote sausā rauga
• Tējkarote cukura
• Šķipsniņa sāls
Pildījumam
• Nektarīns vai persiks
• Sauja bazilika lapiņu
• 100 g Ricotta vai kazas siera
• Olīveļļa pārslacīšanai
• Balzamiko mērce
Bļodā samaisa raugu ar cukuru, pielej siltu ūdeni un noliek uz 10–15 minūtēm, lai raugs aktivizējas. Pievieno pārējās sastāvdaļas un izmīca mīklu. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un raudzē siltā vietā 45–50 minūtes (mīklas apjomam jāpalielinās divas reizes). Mīklu apkaisa ar miltiem un ļoti plāni izrullē. Liek pildījumu: plāni sagrieztu nektarīnu, sadrupinātu sieru, pārslaka ar olīveļļu un cep +190 °C, līdz picas maliņas kļūst gaiši brūnas (10–15 minūtes). Izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar baziliku un pārslaka ar balzamiko mērci. Garšas ziņā nektarīns labi harmonizē ar baziliku un sieru.