Foto - Aija Geida

Foto – Aija Geida

Mīklai

• 8 ēdamkarotes miltu

• Aptuveni 6 ēdamkarotes silta ūdens

• 1,5 ēdamkarotes augu eļļas

• Tējkarote sausā rauga

• Tējkarote cukura

• Šķipsniņa sāls

Pildījumam

• Nektarīns vai persiks

• Sauja bazilika lapiņu

• 100 g Ricotta vai kazas siera

• Olīveļļa pārslacīšanai

• Balzamiko mērce

Bļodā samaisa raugu ar cukuru, pielej siltu ūdeni un noliek uz 10–15 minūtēm, lai raugs aktivizējas. Pievieno pārējās sastāvdaļas un izmīca mīklu. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un raudzē siltā vietā 45–50 minūtes (mīklas apjomam jāpalielinās divas reizes). Mīklu apkaisa ar miltiem un ļoti plāni izrullē. Liek pildījumu: plāni sagrieztu nektarīnu, sadrupinātu sieru, pārslaka ar olīveļļu un cep +190 °C, līdz picas maliņas kļūst gaiši brūnas (10–15 minūtes). Izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar baziliku un pārslaka ar balzamiko mērci. Garšas ziņā nektarīns labi harmonizē ar baziliku un sieru.

 

praktiski

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?