3.9 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Pasta ar ceptiem baklažāniem, svaigiem Latvijas tomātiem un plucinātu mocarellas sieru

 
Foto - Matīss Markovskis
Foto – Matīss Markovskis

Sastāvdaļas (4 porcijas) – 400 g penne pastas (caurulīšveida makaroni), 200 g ķirštomātu, 500 g tomātu, vidējs baklažāns (aptuveni 200 g), 2 mocarellas siera bumbulīši, 3 ķiploka daiviņas, sīpols, pāris svaiga bazilika lapiņu, 2 zariņi svaiga rozmarīna, olīveļļa apslacīšanai un cepšanai, nedaudz baltvīna sautēšanai, sāls un pipari pēc garšas, cukurs pēc garšas, saujiņa ciedru riekstu.

Pagatavošana.

Sīki sakapā sīpolu un ķiploku, apcep viegli zeltainus. Pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un vēl nedaudz cep. Pievieno cukuru, sāli un piparus pēc garšas, pielej baltvīnu un mazliet pasautē.

Sagriež baklažānu palielos klucīšos, apslaka ar olīveļļu, uzber sāli un cepeškrāsnī 180 grādos cep, kamēr kļūst skaisti brūni.

Blanšē ķirštomātus un noņem miziņu.

Pastu liek karstā ūdenī, pievieno nedaudz sāls un vāra, kā norādīts uz paciņas vai kamēr sasniedz al dente konsistenci – viducis vēl nedaudz ciets.

Sakarsē pannu, tajā liek gatavo pastu un tomātu mērci, apceptos baklažānus un tomātiņus, ātri visu samaisa, uzkaisa bazilika lapiņas.

Kārto uz šķīvja, virsū liek plucinātu mocarellas sieru un uzber ciedru riekstus.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.