1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Vecākiem: sarunas ar bērnu ārstu

 

publicitates_foto_sarunas_ar_bernu_arstu

Katrs vecāks saskaras ar situāciju, kad jūtas apmulsis – cik silti bērnu ģērbt ziemā, ko iesākt, kad mazulis nepārtraukti raud un nevēlas iet gulēt, kā rīkoties, kad bērns sasirdzis? Veselības centrs Vivendi vecākiem piedāvā bezmaksas sarunas ar Amerikā un Latvijā pieredzējušu bērnu ārstu dr. Egilu Zālīti.

 Tikšanās laikā bērnu ārsts atbildēs uz jautājumiem, kas uztrauc vecākus, dalīsies ar vērtīgu informāciju un sniegs ieteikumus bērnu veselības un pareizas attīstības veicināšanai.

Dr. Egils Zālītis ir bērnu ārsts jau 36 gadus. Absolvējis pediatrijas rezidentūru Hārvardas Medicīnas fakultātē, Masačūsetsas General slimnīcā Bostonā, 17 gadus strādājis gan kā pasniedzējs Hārvardas Medicīnas fakultātē, gan paralēli praksē ar bērniem. Pieredze New Haven Konektikutas privātpraksē, kā arī Jēlas Universitātes slimnīcas pediatrijas departamentā, privātpraksē Bostonas apkaimē. 1997. gadā Rīgā nodibināja savu privātpraksi Bērnu Veselības centrs, kurā nostrādāja 10 gadus līdz 2007.gadam, kad atgriezās Amerikā. Šī gada sākumā kopā ar ģimeni atgriezies uz pastāvīgu dzīvi Latvijā.

            Pirmā palīdzība sākas ar profilaksi

Bērnu ārsta uzdevums ir vecākiem palīdzēt ar profilaksi, iesakot, kā veicināt zīdaiņa, mazuļa, bērna un tīņa maksimālu fizioloģisko un psiholoģisko attīstību. Tāpat ārsts var sniegt padomu, kā nodrošināt iespējami harmonisku ģimenes sadzīvi, rekomendē pasargāt bērnus no infekcijas slimībām, vakcinējot. “Ārstam jāprot uzklausīt vecāku jautājumus, saklausīt rūpes un uztraukumus, mēģinot palīdzēt viņiem tās atrisināt. Protams, to visu nevar paspēt vienas vizītes laikā. Tādēļ uzskatu, ka ir ļoti svarīgi veidot atsevišķu forumu, kura laikā vecāki var brīvi izrunāt savus jautājumus ar ārstu un saņemt  nozīmīgu informāciju, ieteikumus situācijas atrisinājumam“, atzīst dr. Egils Zālītis. Šādu sarunu laikā vecāki dzird un sajūt arī citu vecāku bažas, saprotot, ka nav vienīgie, kam pietrūkst atbildes un situāciju atrisinājumu.

            Kas visvairāk uztrauc vecākus?

Gan Amerikā, gan Latvijā vecāki visvairāk uztraucas un interesējas par bērnu kopšanas jautājumiem, gaidot pirmo mazuli. Vaicā par jaundzimušo kopšanu, guldināšanu, pareizu attīstības un veselības veicināšanu. Tāpat vecāki uztraucas par to, kā bērnam sastādīt pilnvērtīgu ēdienkarti, dažādām bērnu alerģijām.

 

            Pirmā saruna ar bērnu ārstu dr. Egilu Zālīti veselības centrā Vivendi notiks 25. oktobrī pulksten 11:00 – 12:00. Tikšanās reizē bērnu ārsts ar vecākiem runās par jaundzimušo aprūpi un ēdināšanu, miega cikliem un pareizu guldināšanu. Tāpat dr. Egīls Zālītis pastāstīs, kā vecākiem pašiem sevi pasargāt no noguruma.

 

image0011

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.