5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

15 dabiski veidi, kā bez medikamentiem atbrīvoties no galvassāpēm

 

galvassapes

Galvassāpes var radīt dažādi iemesli – piepešas izmaiņas ēdienkartē, pārāk ilgs vai pārāk mazs miega ilgums, stress, garas darba stundas, ēdienreizes izlaišana vai pārmērīgi ilga datora lietošana. Galvassāpes var izraisīt neizturamas sāpes līdzās nelabumam un dažkārt pat vemšanu.

Daudzi cilvēki nezina, ka visizplatītākais galvassāpju iemesls ir dehidratācija. Aptiekās ir pieejami dažādi medikamenti, kas atbrīvo no galvassāpēm, taču tiem visiem ir potenciāli blakus efekti un tie var izraisīt citas veselības problēmas. Tā vietā, lai izmantotu ātrus risinājumus, izmēģiniet šīs dabiskās zāles un risinājumus, kas ir pierādījuši savu efektivitāti pat smagākajos galvassāpju gadījumos.

ŪDENS

Galvassāpes nav neveselīgas pašas par sevi, galvassāpes ir pazīme, kas signalizē mums, ka kaut kas nav kārtībā, taču mūsu organisma vienmēr nesniedz skaidrus un nepārprotamus signālus, kā rīkoties. Kad organisma atūdeņojas, mēs ne vienmēr jūtamies izslāpuši, un visbiežāk galvassāpes signalizē par dehidratāciju. Vairumam pieaugušo nepieciešami aptuveni divi līdz pieci litri ūdens atkarībā no viņu svara un dzīvesveida. Ja galvassāpju iemesls ir dehidratācija, tu vari viegli no tām atbrīvoties, dzerot daudz ūdens.

Sākoties pirmajām galvassāpju pazīmēm, vienkārši izdzer glāzi tīra filtrēta ūdens un turpini dzert pa mazam malciņam visu dienu. Kad ķermenis būs saņēmis vajadzīgo ūdens devu, sāpes automātiski sāks mazināties. Ja tu ciet no galvassāpēm, labāk izvairīties no dzērieniem, kas var dehidratēt tavu organismu, it īpaši no dzērieniem ar kofeīnu.

MASĒ SKALPU, KAKLU, AUSS ĻIPIŅAS

Vieglas masāžas veikšana var novirzīt domas no sāpēm, kā arī uzlabot asins cirkulāciju un atbrīvot spriedzi. Pamatmasāžai maigi piespied pirkstus pie deniņiem un lēni paapļo.

Vai pamēģini citas metodes: 

  • Veic skalpa masāžu. Ieej dušā un veic ilgu skalpa masāžu, mazgājot matus. Vai arī sausos matos iezied nedaudz kokosriekstu vai argana eļļas un tad veic skalpa masāžu.
  • Ievieto divas tenisa bumbiņas zeķē. Nogulies uz līdzenas virsmas un novieto bumbiņas tieši zem skalpa uz pakauša kaula un relaksējies. Sākumā vari sajust nelielu diskomfortu, bet tad tas izzudīs. Šī metode ir īpaši iedarbīga, ja ir sinusa galvassāpes.
  • Ja iespējams, palūdz kādam citam izmasēt kaklu un muguru. Masējot, fokusējies arī uz pakauša daļu.
  • Masē savas delnas mīksto daļu starp rādītājpirkstu un īkšķi. Nervu centri, kas tur atrodas, ļauj saspiesties asinsvadiem tavā pierē.
  • Uz katras rokas stigri izmasē akupunktūras punktu, kur satiekas rādītājpirksts un īkšķis (otrais metakarpālais punkts). Labāk būs, ja kāds vienlaikus pamasēs tavas rokas, taču, ja tas nav iespējams, masē katru roku pamīšus piecas minūtes.
  • Maiga deguna tilta masāža var palīdzēt mazināt sinusa un migrēnas galvassāpes.

LEDUS PACIŅA

Ledus paciņas izmantošana kā auksta komprese uz pieres var ātri atbrīvot no sāpēm. Kā aukstu kompresi var izmantot arī aukstu audumu, paturot to uz pieres un deniņiem desmit minūtes un tad atkārtot šo procedūru, kamēr kļūst labāk. Šim nolūkam var izmantot arī paciņu sasaldētu dārzeņu. Kad uz pieres tiek uzliktas aukstas kompreses, tas remdē sāpes, palīdz asinsvadiem sarauties un uzlabo asins cirkulāciju, tādējādi liekot atslābt sāpēm.

PRAKTIZĒ RELAKSĀCIJAS TEHNIKAS

Dažādas atslābināšanās tehnikas labi palīdz. Taču brīdī, kad pārņēmušas stipras galvassāpes, nedomā par kaut kā jauna mācīšanos – vienkārši ieņem ērtāko pozu, komfortablāko. Tu vienmēr varēsi izlasīt par dažādām meditācijas tehnikām, kad jutīsies labāk.
Vairākas populāras metodes:

  • Meditācija.
  • Lūgšana.
  • Dziļa elpošana.
  • Vizualizācija.
  • Bināru ritmu klausīšanās.
  • Mēģini vienkārši nomierināties. Ja var iemigt, tas var palīdzēt.

KARSTS ŪDENS

Karsta ūdens termofora uzlikšana uz kakla var palīdzēt atbrīvoties no galvassāpēm, kuras izraisījis stress, jo tas atbrīvo saspringtos muskuļus. Līdztekus tam var ieiet arī karstā dušā. Vēl viena iespēja ir piepildīt vanniņu ar izturami karstu ūdeni un paturēt tajā rokas desmit līdz 15 minūtes. Tas uzlabo asinscirkulāciju un sniedz atvieglojumu no sāpēm. Tiem, kas cieš no hroniskām galvassāpēm, pirms gulētiešanas desmit minūtes jāpatur kājas vanniņā ar karstu ūdeni.

Lasīt tālāk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.