-1 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

Slinkais vinegrets

 

vinegrets

Kad ātri gribas ko apēst, bet sviestmaize nevilina, no vakardienas vārītajiem kartupeļiem un iepriekš iemarinētajām bietēm, kas, burciņās saliktas, glabājas ledusskapī, ļoti ātri un vienkārši var pagatavot gardu vinegretu.

Parasti gan vinegretam klāt liek arī skābētus kāpostus, bet šoreiz piedāvāju pavisam vienkāršu recepti.

Tev vajadzēs:

  • vārītus kartupeļus
  • marinētus gurķus
  • marinētas bietes
  • sīpolus vai puravus
  • garšvielas
  • eļļu

Pagatavošana:

  • Sagriez kubiņos kartupeļus un gurķus.
  • Nomizo un sagriez sīpolus (daudzums pēc izvēles) vai smalki sagriez puravus.
  • Iepriekšminētos dārzeņus ber bļodā, pievieno marinētas bietes, sāli, nedaudz cukura, maltus piparus un pavisam nedaudz eļļas, rūpīgi apmaisi.

Es pievienoju arī smalki sagrieztus vārītus burkānus.

Kopā ar šiem salātiem sviestmaize garšos lieliski.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.