4 C
Rīga
piektdien, novembris 27, 2020

Salāti ar ceptu ķirbi, bietēm un fetas sieru

 

bietes-kirbji

Sastāvdaļas (4-6 personām)
4 nelielas bietes
1 mazs ķirbis (~300 g)
200 g fetas siera
dažas saujas svaigu spinātu lapu (var aizvietot vai sajaukt uz pusi ar rukolu)
3-4 ēdk. ķirbju sēklu, viegli apgrauzdētu
olīveļļa (vislabāk izmantot Extra Virgin – pirmā spieduma olīveļļu)
1 tējk. kaltēta timiāna
2 ēdk. balzametiķa
sāls un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
Bietes un ķirbi nomazgā, notīra un sagriež nelielos kubiņos. Dārzeņus apslaki ar ēdamkaroti olīveļļas, timiānu, sāli un pipariem; cep līdz 180°C sakarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes līdz dārzeņi ir gatavi. Nedaudz atdzesē. Zaļās lapas samaisi ar dažām ēdk. olīveļļas, balzametiķi, sāli un pipariem, pievieno ķirbi un bietes, viegli samaisa. Virsū liec sagrieztus fetas siera gabalus, pārkaisi ar ķirbju sēklām un pasniedz. 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!