Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem. Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes. Ne tik pikantais variants derēs arī mazajiem gardēžiem!
Izejvielas 4 personām
- 300g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
- eļļa cepšanai
- 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- 1 dzeltenā paprika, sagriezta gareniski
- 1 sarkanā paprika, sagriezta gareniski
- 1 ēdamkarote Meksikas ēdienu garšvielu maisījuma (vari pagatavot, vienādās daļās sajaucot maltas kumīna sēkliņas, saldās paprikas pulveri, maltu raudeni (oregano), šķipsnu čili pulvera un šķipsnu ķiploku pulvera)
- 550g maltas liellopa gaļas
- šķipsna sāls
- 1 ēdamk. brūnā cukura
- 400ml konservētu tomātu
- 140g rīvēta siera
- pasniegšanai – svaigas koriandra lapiņas
Gatavošana
- Uzkarsētā eļļā pannā vai katlā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl pāris minūtes. Tad pievieno paprikas sloksnītes un cep 3 minūtes. Pannas saturam pievieno gaļu un garšvielu maisījumu, sāli un cukuru. Ik pa laikam apmaisot, cep 5 minūtes.
- Gaļai pievieno tomātus, samaisi un liec pannai (katlam) vāku, lai sautējas 7-10 minūtes. Pannas saturam pārkaisi rīvēto sieru, izslēdz uguni un uzliec vāku. Pēc 5 minūtēm, atkal visu samaisi.
- Kamēr kūst siers, lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni. Samaisi fusilli ar gaļas mērci. Pasniedz karstu, pārbērtu ar koriandra lapiņām.
Paldies par recepti Lindai Tellgrenai