2.8 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Fusilli meksikāņu gaumē ar maltu liellopa gaļu

 

fusilli-meksikanu-gaume-2-20161025

Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem. Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes. Ne tik pikantais variants derēs arī mazajiem gardēžiem!

Izejvielas 4 personām

  • 300g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
  • eļļa cepšanai
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 1 dzeltenā paprika, sagriezta gareniski
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta gareniski
  • 1 ēdamkarote Meksikas ēdienu garšvielu maisījuma (vari pagatavot, vienādās daļās sajaucot maltas kumīna sēkliņas, saldās paprikas pulveri, maltu raudeni (oregano), šķipsnu čili pulvera un šķipsnu ķiploku pulvera)
  • 550g maltas liellopa gaļas
  • šķipsna sāls
  • 1 ēdamk. brūnā cukura
  • 400ml konservētu tomātu
  • 140g rīvēta siera
  • pasniegšanai – svaigas koriandra lapiņas

 

Gatavošana

  1. Uzkarsētā eļļā pannā vai katlā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiploku un cep vēl pāris minūtes. Tad pievieno paprikas sloksnītes un cep 3 minūtes. Pannas saturam pievieno gaļu un garšvielu maisījumu, sāli un cukuru. Ik pa laikam apmaisot, cep 5 minūtes.
  2. Gaļai pievieno tomātus, samaisi un liec pannai (katlam) vāku, lai sautējas 7-10 minūtes. Pannas saturam pārkaisi rīvēto sieru, izslēdz uguni un uzliec vāku. Pēc 5 minūtēm, atkal visu samaisi.
  3. Kamēr kūst siers, lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri 7 minūtes, līdz pastai ir al dente. Nolej ūdeni. Samaisi fusilli ar gaļas mērci. Pasniedz karstu, pārbērtu ar koriandra lapiņām.

 

Paldies par recepti Lindai Tellgrenai

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.