Gardi salāti piemēroti arī svētku bufetes veida galdam. Vienkārši pagatavojami un uzglabājot “neatsulojas”.
Izejvielas 4 personām
- 250g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
- šķipsna sāls
- 450g žāvētas vistas gaļas
- 180g redīsu, sagriezti plānās šķēlītēs
- 2 āboli, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
- maza buntīte ar sagrieztiem lociņiem
Mērcei
- 3 ēdamk. majonēzes
- 3 ēdamk. pilngraudu sinepju
- 1 tējk. medus
- 1 ēdamk. ūdens
Gatavošana
- Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri aptuveni 7 minūtes, līdz pasta ir al dente. Nolej ūdeni un pastu atdzesē.
- Bļodiņā pagatavo salātu mērci, sajaucot visas tās sastāvdaļas.
- Lielā bļodā sajauc kopā pastu, žāvēto vistas gaļu, redīsus, ābolus un lociņus. Lej pāri mērci un samaisi.
Paldies Lindai Tellgrenai par recepti!