6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Žāvētas vistas salāti ar fusilli sinepju mērcē

 

fusilli-zaveta-vista-2-20161025

Gardi salāti piemēroti arī svētku bufetes veida galdam. Vienkārši pagatavojami un uzglabājot “neatsulojas”.

Izejvielas 4 personām

  • 250g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
  • šķipsna sāls
  • 450g žāvētas vistas gaļas
  • 180g redīsu, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 2 āboli, nomizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
  • maza buntīte ar sagrieztiem lociņiem

Mērcei

  • 3 ēdamk. majonēzes
  • 3 ēdamk. pilngraudu sinepju
  • 1 tējk. medus
  • 1 ēdamk. ūdens

 

Gatavošana

  1. Lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri aptuveni 7 minūtes, līdz pasta ir al dente. Nolej ūdeni un pastu atdzesē.
  2. Bļodiņā pagatavo salātu mērci, sajaucot visas tās sastāvdaļas.
  3. Lielā bļodā sajauc kopā pastu, žāvēto vistas gaļu, redīsus, ābolus un lociņus. Lej pāri mērci un samaisi.

 

Paldies Lindai Tellgrenai par recepti!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.