3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Vistas gaļas nageti kukurūzas pārslās. Garšīgi un diētiski!

 

nagets

Sastāvdaļas 15-20 gabaliņiem – 2 vistas filejas (krūtiņas), 1 ola, 1 glāze kukurūzas pārslu (parasto, nesaldo), 1 tējk. raudenes lapiņu (vai jebkura cita garšviela), sāls, pipari.
Mērce – 100 g skābā krējuma, 1 tējk. majonēzes (pēc vēlmes), 2 tējk. terijaki mērces (var aizvietot ar 2 tējk. sojas mērci + 1/2 tējk. medu), 1 tējk. citrona sulas, 1 ķiploka daiviņa, sāls, pipari.

Pagatavošana.

Šī recepte ir tiem, kam apnikuši kviešu milti gaļas ēdienos un/vai kas rūpējas par savu figūru. Turklāt kukurūzas pārslu panējums vienmēr būs kraukšķīgāks par jebkuru citu panējumu. Arī tad, ja necep eļļas pilnā pannā.

1. Vistas fileju noskalo, nosusina, sagriež nelielos taisnstūrīšos. Saputo olu, pievieno sāli un piparus, kā arī 1 tējk. iecienīto sauso garšvielu – raudeni, baziliku, dilles, čili vai jebkuru citu. Uzmanīgi sasmalcina kukurūzas pārslas turpat šķīvī ar kartupeļu stampājamo. Ieklāj cepampapīru uz platas pannas. Ieslēdz cepeškrāsni, lai sasilst līdz 180 °C.

2. Viss ir gatavs nagetu gatavošanai! Apviļā katru vistas gabaliņu olā, tad pārslās, kārto uz cepampapīra un liek visu klājienu sakarsētā krāsnī. Cep 180 °C temperatūrā 15 min.

3. Kamēr cepas, gatavo mērci. Sajauc skābo krējumu ar majonēzi, terijaki mērci (vai sojas mērce + medus), iepilina citrona sulu, ar ķiplokspiedi iespiež ķiploka daiviņu (var arī ļoti smalki sakapāt). Pagaršo – varbūt vajadzēs arī sāli un piparus, bet jāatceras, ka majonēzē un terijaki vai sojas mērcē sāls ir gana. Kārtīgi sajaukto mērci liek mierā un jau ar gatavajiem nagetiem bauda nesteidzoties.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.