Sastāvdaļas – 150 g riekstu ķirbja, 150 g sviesta ķirbja, 150 g kabača, ½ paprikas, 2 burkāni; sauja visdažāko sēkliņu – saulespuķu, ķirbja, sezama tumšo un/vai gaišo; 2 tējk. balzamiko, 3 ēd. k. olīveļļas, 1 ķiploka daiviņa, sāls, pipari.
Pagatavošana.
Šis ir ļoti vienkāršs veids, kā izmantot rudens dārzeņus, kas varbūt pārāk ilgi uzkavējušies ledusskapī – kad to ir par maz, lai iesāktu ko nopietnu, piemēram, marinēšanu, kūkas cepšanu vai zupas vārīšanu.
Būtībā receptes pamatā ir improvizācija – der viss, kas šķiet sautējams vienā cepamformā. Turklāt – jo dažādāki dārzeņi, jo interesantāks rezultāts. Pat siers nav nepieciešams. Īpaši forši, ja liekat dažādu šķirņu ķirbjus – riekstu ķirbja mīkstums būs jo baudāmāks, ja ēdot trāpīsies arī šķiedraināki ķirbji un sulīgais kabacis.
Noskalo un nomizo ķirbi. Kabaci un papriku droši vien mizot nav jēgas, bet burkānus gan notīra un noskalo. Sagriež visus dārzeņus vienāda izmēra gabaliņos, tad liek ieeļļotā keramikas cepamformā vai pannā ar vāciņu. Uzkaisa sēkliņas, pārslaka ar eļļu un balzamiko. Pievieno sāli un piparus. Visu cenšas apmaisīt, lai pāris minūtes iemarinējas.
Uzkarsē cepeškrāsni un cep 30-40 minūtes 180 °C temperatūrā. Kad tikko izņemts no krāsns, var uzspiest ķiploka daiviņu smaržai un pikantumam.