Tev vajadzēs:
- salātu mix (veikalā nopērkams ar rukolu, spinātiem, biešu lapām, sinepju lapām, salātlapām u.c.)
- tomātus
- avokado
- valriekstus
- balzamiko mērci
Pagatavošana:
- Apgrauzdē lobītus valriekstus uz pannas uz mazas līdz mērenas uguns bez taukvielas.
- Kamēr rieksti grauzdējas, sagriez gabaliņos tomātus un nomizotu avokado, sajauc tos bļodā ar salātu maisījumu.
- Bļodas saturam pievieno grauzdētos valriekstus, pārlej ar balzamiko mērci un apmaisi.
Uz vienu krūzi balzamiko etiķa nepieciešams izmantot ēdamkaroti pūdercukura. Abas sastāvdaļas sajauc katliņā un uz mērenas uguns, laiku pa laikam maisot, vāra, kamēr cukurs izšķīst, tad samazina liesmu un uz mazas uguns pavāra vēl 15 minūtes, turpinot regulāri maisīt.
Mērce ir gatava, kad tās tilpums samazinājies par 1/3. Kad tā gatava, lej traukā vai pudelītē un ļauj atdzist, atdziestot tā sabiezēs.
Ja mērce šķiet par biezu, to vēlreiz vāra, pievienojot vēl balzamiko etiķi.
Autors: Dieviete.lv