-10 C
Rīga
pirmdien, janvāris 18, 2021

Recepte: Svaigie salāti ar balzamiko mērci un valriekstiem

 

salati

Tev vajadzēs:

  • salātu mix (veikalā nopērkams ar rukolu, spinātiem, biešu lapām, sinepju lapām, salātlapām u.c.)
  • tomātus
  • avokado
  • valriekstus
  • balzamiko mērci

Pagatavošana:

  • Apgrauzdē lobītus valriekstus uz pannas uz mazas līdz mērenas uguns bez taukvielas.
  • Kamēr rieksti grauzdējas, sagriez gabaliņos tomātus un nomizotu avokado, sajauc tos bļodā ar salātu maisījumu.
  • Bļodas saturam pievieno grauzdētos valriekstus, pārlej ar balzamiko mērci un apmaisi.

Uz vienu krūzi balzamiko etiķa nepieciešams izmantot ēdamkaroti pūdercukura. Abas sastāvdaļas sajauc katliņā un uz mērenas uguns, laiku pa laikam maisot, vāra, kamēr cukurs izšķīst, tad samazina liesmu un uz mazas uguns pavāra vēl 15 minūtes, turpinot regulāri maisīt.

Mērce ir gatava, kad tās tilpums samazinājies par 1/3. Kad tā gatava, lej traukā vai pudelītē un ļauj atdzist, atdziestot tā sabiezēs.

Ja mērce šķiet par biezu, to vēlreiz vāra, pievienojot vēl balzamiko etiķi.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!