Foto - Matīss Markovskis

Foto – Matīss Markovskis

Pagatavošanas laiks: 2,5 stundas (kopā ar biešu vārīšanu)

Sastāvdaļas – 1,5 kg mazu dzelteno biešu (baby), 200 ml piena, 300 ml saldā krējuma, 100 g dzeltenā burkāna, 10 g svaiga timiāna, ķiploka daiviņa, sviests apcepšanai, sāls pēc garšas.

Dekorēšanai – 10 g kazas siera, vidēja sarkanā biete, biešu dīgsti.

Pagatavošana.

Svaigas bietes ar visu mizu rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un liek katlā. Vāra aptuveni divas stundas zem vāka. Tad izņem un ieliek aukstā ūdenī. Maigi ar pirkstiem notīra mizu. Bietes sagriež un blendē, pievienojot pienu un saldo krējumu.

Apcep sviestā dzelteno burkānu un ķiploku, pieber sāli un timiānu. Pievieno biešu masai un visu sablendē. Vēl izlaiž caur sietu, lai nebūtu kunkuļu.

Dekorēšanai kazas sieru sablendē ar vārītu sarkano bieti. Zupu lej šķīvi, vidū liek siera masu un rotā ar biešu dīgstiem. Var dekorēt arī ar sarkanām un dzeltenām vārītu vai tvaicētu biešu ripiņām – izskatīsies ļoti oriģināli.

 

praktiski

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?