Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Porcija: 2 cilvēkiem
Sastāvdaļas – pīles krūtiņa, 2 tējk. medus, 2 ēdamk. olīveļļas, 50 g mazās spinātu lapas, 1 mango, tomāts, 2 saujas grauzdētu Indijas riekstu, ¼ gab. granātābola, sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana.
1. Ar asu nazi iegriež rūtiņas pīles krūtiņas ādā.
2. Uzkaisa sāli, piparus, ierīvē ar 1 tējkaroti medu un olīveļļas.
3. Sakarsē pannu, liek krūtiņu ar ādu uz leju.
4. Cep 3 minūtes, apgriež uz otru pusi, liek pannai vāku un cep vēl 5 minūtes.
5. Kad krūtiņa ir zeltaini brūna, noņem no uguns un atstāj nedaudz atdzist.
6. Kamēr krūtiņa dziest, gatavo salātus – uz šķīvja liek spinātu lapiņas, pa virsu kārto grauzdētus Indijas riekstus, sagrieztus tomātus un mango.
7. Sajauc granātābola sēklas ar nelielu daudzumu granātābola sulas, 1 tējkaroti medus un 2 ēdamkarotēm olīveļļas.
8. Sagriež pīles krūtiņu plānās šķēlītēs un kārto pa virsu salātiem, pārlej ar granātābolu mērci.
Ieteikums!
Pīles krūtiņai jābūt nedaudz rozā krāsā, tāpēc nevajag to pārcept. Pirms sagriež krūtiņu, ļauj tai pastāvēt, lai tā nepaliek sausa.