17 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Zemeņu un mocarellas salāti ar granātābola sēkliņām

 
Foto - Marta Purmale
Foto – Marta Purmale

Sastāvdaļas (4 porcijām) – 200 g zemeņu, 2 mocarellas bumbiņas, 100 g jauno redīsu lapiņu (der arī salāta lapas), puse granātābola, 50 ml labas olīveļļas, mazliet bieza balzamiko jeb balzametiķa, svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana.

Granātābola sēkliņas izloba no augļa. Zemenes un mocarellas sieru sagriež palielās daiviņās. Sajauc ar saplūkātām redīsu lapām (vai salātlapām), iebārsta granātābola sēkliņas un pielej olīveļļu. Visu kārto liela šķīvja centrā, tad pāršļaksta ar balzamiko, pārbārsta vai uzmaļ melnos piparus.

Pavāra ieteikums

Salāti garšos vēl labāk, ja daļu mocarellas nevis sagriezīs, bet saplēsīs. Redīsu lapiņu vietā labi garšo mazas rukolas lapas vai liepu maigās lapiņas. Olīveļļai var pievienot nedaudz saspiesta ķiploka un zaļumus.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.