Sastāvdaļas – 500 g vistas filejas, 200 g kausēta siera, 400 g kartupeļu, liels sīpols, pāris burkānu, pēc garšas – sviests, sāls, malti melnie pipari, zaļumi, 3 lauru lapas, grauzdiņi.
Pagatavošana.
Katliņā ielej ūdeni, ieliek fileju un liek vārīt. Tiklīdz buljons uzmet burbuli, pievieno tējkaroti sāls, pāris smaržīgos piparus, 2 – 3 lauru lapas. Visu vāra 20 minūtes. Pēc tam gaļu izņem laukā. Buljonu atstāj.
Kartupeļus notīra un sagriež kubiciņos. Sīpolu sagriež mazos kubiciņos, burkānus sarīvē. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos.
Verdošā buljonā liek kartupeļus un vāra 5 – 7 minūtes. Tikmēr uz pannas sviestiņā apcep sīpolus, tiem pievieno burkānus. Viegli pasāla un papiparo. Visu cepienu pievieno buljonam un vāra vēl 5 – 7 minūtes.
Pēc tam pievieno sagriezto gaļu, vāra 3 – 4 minūtes. Zupā ieliek kausēto sieru, kārtīgi samaisa un noņem no plīts.
Pirms pasniegšanas galdā pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, pēc vēlmēm zupai uzkaisa grauzdiņus.