Smarža un garša šai gaļai ir fantastiska, tieši piemērota gada nogales svētkiem.
Rozmarīns ēdienam piešķir neatkārtojamu skuju aromātu, gaļa iznāk sulīga, maiga, mīksta. Klāt derēs kartupeļi vai rīsi.
Sastāvdaļas – 700 g liesas gaļas (cūkgaļa vai vistas fileja), 500 g mandarīnu, 3 – 5 rozmarīna zariņi (vai 3 tējkarotes kaltēta rozmarīna), 3 krustnagliņas, augu eļļa, sāls, pipari.
Pagatavošana.
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos. Mandarīnus nomizo un sagriež riņķīšos.
Augu eļļā apcep gaļu (apmēram 10 – 15 minūtes, zem vāka). Ja nepieciešams, var mazliet pieliet ūdeni.
Pannā gaļai pievieno mandarīnus, rūpīgi samaisa un 10 – 15 minūtes visu cep (zem vāka).
Pievieno rozmarīna zariņus, krustnagliņas, sāli un piparus un visu cep 10 minūtes (zem vāka).
Labu apetīti!