0.3 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Cepta gaļa ar mandarīniem

 

gala-citruss

Smarža un garša šai gaļai ir fantastiska, tieši piemērota gada nogales svētkiem.

Rozmarīns ēdienam piešķir neatkārtojamu skuju aromātu, gaļa iznāk sulīga, maiga, mīksta. Klāt derēs kartupeļi vai rīsi.

 

Sastāvdaļas – 700 g liesas gaļas (cūkgaļa vai vistas fileja), 500 g mandarīnu, 3 – 5 rozmarīna zariņi (vai 3 tējkarotes kaltēta rozmarīna), 3 krustnagliņas, augu eļļa, sāls, pipari.

Pagatavošana.

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos. Mandarīnus nomizo un sagriež riņķīšos.

Augu eļļā apcep gaļu (apmēram 10 – 15 minūtes, zem vāka). Ja nepieciešams, var mazliet pieliet ūdeni.

Pannā gaļai pievieno mandarīnus, rūpīgi samaisa un 10 – 15 minūtes visu cep (zem vāka).

Pievieno rozmarīna zariņus, krustnagliņas, sāli un piparus un visu cep 10 minūtes (zem vāka).

Labu apetīti!

 

lalv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.