1.1 C
Rīga
svētdien, 24 novembris, 2024

Liellopu gaļas gulašs ar makaroniem

 

gulass

Gatavošanas laiks: apm. 25 minūtes (jāparedz laiks cepšanai un sutināšanai).
Katrā porcijā apm. 454 kcal/1903 kJ, 38 g olbaltumvielu, 27 g tauku, 11 g ogļhidrātu.

Sastāvdaļas 4 porcijām – 500 g mazu sīpoliņu, 2 miltaini tomāti, 20 g tauku, 700 g liellopu gaļas gulašam, 250 ml gaļas buljona, sāls, pipari, 1 ēdamkarote saldās paprikas pulvera, 1 lauru lapa, 6 kadiķogas, 500 g plakano spageti, 1 tējkarote dzērveņu ievārījuma, 150 g skābā krējuma.

Pagatavošana.

1. Sīpolus nomizo, sagriež četrās daļās, tomātus nomazgā, nosusina, izgriež kātiņu, tomātus applaucē ar verdošu ūdeni, nomizo, izņem sēkliņas. Mīkstumu sasmalcina.

2. Pannā sakarsē taukus, tajos apbrūnina gulaša gaļu. Pievieno sīpolus, apcep zeltainus. Pielej gaļas buljonu, pievieno garšaugus un sagrieztos tomātus, gulašu sautē pusotru stundu, līdz gaļa mīksta. Izņem lauru lapu.

3. Makaronus vāra gatavus, nokāš. Dzērveņu ievārījumu sajauc ar skābo krējumu, pievieno gulašam. Pieliek garšvielas, pasniedz ar makaroniem.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.