4.7 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Tikai 17% spēj atrisināt šo mīklu. Ieskaties attēlos un atrodi noziedznieku

 

Es atceros, ka bērnībā man patika doties ciemos pie vectēva, kuram bija vesela kaudze ar žurnāliem “Zinātne un dzīve”. Tajos bieži publicēja mīklas, starp kurām man visvairāk patika stāsti par izmeklētāju Varniku. Laika gaitā es aizmirsu par šo detektīvu, bet šodien netīšām atradu kārtējo mīklu ar viņa piedalīšanos.

Pamēģiniet kopā ar inspektoru Varniku atklāt noziegumu, kuru autors ir nodēvējis  “Saulainā dienā”.

 

Kādā vasarīgi karstā dienā inspektors Varniks nolēma atpūsties upes krastā. Pēkšņi viņš izdzirdēja raudošu sievieti un steidzās palīgā.

“Kas noticis?” viņš jautāja šņukstošajai meitenei. “Lūdzu nomierinieties un pastāstiet visu pēc kārtas!”

“Jums viegli teikt! Jūs pat nevarat iedomāties, cik šī aproce man bija mīļa,” murmināja meitene, lejot gaužas asaras.  “Es nāku uz šo pludmali katru dienu. Lai nosauļotu roku, es noņēmu aproci un noliku uz grāmatas, kura atradās man blakus. Tad netīšām aizmigu, bet pamostoties tā jau bija pazudusi…”

 

Inspektors Varniks uz brīdi aizdomājās. Vietā, kur gulēja sieviete, bija atrodami tikai pašas cietušās pēdu nospiedumi. Neviena sveša persona šodien pludmalē netika manīta, pretējā gadījumā inspektors būtu to redzējis. Nozagt aproci varēja tikai kāds no pastāvīgajiem pludmales apmeklētājiem, kuri ap inspektoru jau izveidojuši biezu sienu. Inspektors paskatījās apkārt un tajā pašā mirklī saprata, kurš to varēja izdarīt.

2-145

Vai tu jau saprati, kurš nozaga aproci? Ja nē, atbildi uzmeklē nākamajā lapā!

Lasīt tālāk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.