Izejvielas (4 porcijām)
25g “Dobeles dzirnavnieks” četrgraudu pārslas
35g kviešu miltu
55g brūnais cukurs
puse tējkarotes malta kanēļa
30g sviesta, tikko izņemta no ledusskapja
4 konfektes “Gotiņa” vai 4 īrisa konfektes
Gatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 205 grādiem. Pannu izklāj ar cepamo papīru.
Bļodiņā kopā sajauc četrgraudu pārslas, miltus, cukuru un kanēli. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un ar pirkstiem to ieberž pārējās sastāvdaļās, līdz izveidojas drumstalām līdzīga masa.
Ābolus nomazgā un ar asu nazi izgriez serdes tā, lai ābola apakša paliktu neskarta (lai vēlāk neiztek ārā pildījums). Ābolus liec uz sagatavotās pannas. Katrā ābolā ieliec vienu uz pusēm pārgrieztu konfekti, pa virsu katram ābolam ber ¼ daļu no pārslu pildījuma. Liec cepties krāsnī uz 20 minūtēm vai līdz āboli mīksti. Pasniedz siltus.
Paldies par recepti Lindai Tellgrenai