11 C
Rīga
svētdien, oktobris 25, 2020

Cepti āboli un ar kraukšķīgu mandeļu “jumtiņu”

 

cepti_aboli

Izejvielas (4 porcijām)

25g “Dobeles dzirnavnieks” četrgraudu pārslas

35g kviešu miltu

55g brūnais cukurs

puse tējkarotes malta kanēļa

30g sviesta, tikko izņemta no ledusskapja

4 konfektes “Gotiņa” vai 4 īrisa konfektes

 

Gatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 205 grādiem. Pannu izklāj ar cepamo papīru.

Bļodiņā kopā sajauc četrgraudu pārslas, miltus, cukuru un kanēli. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un ar pirkstiem to ieberž pārējās sastāvdaļās, līdz izveidojas drumstalām līdzīga masa.

Ābolus nomazgā un ar asu nazi izgriez serdes tā, lai ābola apakša paliktu neskarta (lai vēlāk neiztek ārā pildījums). Ābolus liec uz sagatavotās pannas. Katrā ābolā ieliec vienu uz pusēm pārgrieztu konfekti, pa virsu katram ābolam ber ¼ daļu no pārslu pildījuma. Liec cepties krāsnī uz 20 minūtēm vai līdz āboli mīksti. Pasniedz siltus.

 

 

Paldies par recepti Lindai Tellgrenai

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!