7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kāds Gailis? Pēc senslāvu kalendāra mūs gaida Lapsas gads!

 

Saskaņā ar senu slāvu kalendāru 2016.gada 25.decembrī sākas Lapsas gads, kas ilgs līdz 2017.gada 24.decembrim. Lapsa vadības grožus pārņem no Mežonīgā zostēviņa, un tādējādi lidojošas radības vietā nāk zvērs, kas pārvietojas tikai pa zemi. Attiecīgi – gada enerģijas pāriet citā plaknē.

Senie slāvi dalīja gada ciklu sešās daļās, pa diviem mēnešiem katrā. Tas saistīts ar Saules virzību, tās fiksācijas punktiem visumā. Kas tad mūs sagaida Lapsas gadā?

25.decembris – 18.februāris

Iepazīšanās ar jaunu realitāti, mēģinājumi saprast, kur mēs esam nonākuši. Pagaidām ir pāragri paziņot par savām vēlmēm un aktīvi rīkoties. Taču sēdēt rokas klēpī salikušam arī nedrīkst. Lapsa jau meklē vietu jaunai alai. Arī mums ir lietderīgi padomāt, kā rīkoties tagad, kad apstākļi ir mainījušies.

19.februāris – 20.aprīlis

Mums jau ir radies priekšstats, ar ko nāksies saskarties pārredzamā nākotnē, tāpēc var sāk būvēt plānus, ieviest tajos korekcijas. Bet ķerties pie darba vēl nav pienācis laiks. Lapsas šajā periodā izvēlas sev labāko partneri. Mums savukārt ir laiks padomāt par to, vai tiksim galā vieni paši vai būs nepieciešams domu biedru atbalsts.

21.aprīlis – 21.jūnijs

Ja jūs esat gudri izveidojuši plānu, neesat kļūdījušies ar partneru izvēli, tad jau esat guvuši zināmus panākumus. Tomēr svinēt uzvaru ir pāragri. Arī nav kad – mēs esam pašā notikumu virpulī, mums ir milzums iespēju, bet arī ne mazums risku. Var uzrasties “labvēļi”, kuri sapņo traucēt mūsu centieniem, izmantot mūsu sasniegumus. Tāpēc ir laiks kļūt aktīviem, vērīgiem, iemācīties aizstāvēt savas pozīcijas un viedokli.

22.jūnijs – 22.augusts

Aktivitātes augstākais punkts. Var daudz ko paspēt – ne tikai īstenot iecerēto, bet arī pacensties pārdomāt apkārt notiekošo. Tieši šajā periodā ir gaidāmi gada galvenie notikumi.

22.augusts – 22.oktobris

Milzum daudz darba, bet, par laimi, arī spēku ir daudz. Un mēs jau skaidri saprotam, ka pasaule ir mainījusies, un arī mēs paši esam kļuvuši nedaudz citādi. Laiks apkopot pirmos rezultātus. Cik lielā mērā izdevies īstenot pavasarī iecerēto programmu? Kā rīkoties tālāk? Ko saglabāt, no kā atteikties?

23.oktobris – 24.decembris

Pieredzi, kas gūta gada siltajos mēnešos tagad jāizmanto pēc pilnas programmas. Tikai nevajag to teikt skaļi. Laiks pārbaudīt, ko esam iemācījušies, cik veiksmīgi piemērojušies dzīvei pēc lapsas likumiem. Veiklība, prāts un reakcijas ātrums pašlaik īpaši noderēs.

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.