2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Laiks skaistām māmiņām

 

Nesen satiku kādu senu paziņu un viņa ar sajūsmu iesaucās: “Oho, tad tā tagad izskatās jaunās māmiņas!?” Biju mazliet šokēta par tādu reakciju, jo šai jaunajai būtnei šķita, ka jauna māmiņa visticamāk ir resna, neuzkrāsojusies, ar netīriem matiem un izstaipītās biksēs! Bet kāpēc? Kāpēc daudzi uzskata, ka ja paliki stāvoklī un dzemdēji bērnu, tad sev, ģimenei un citām lietām var pārvilkt krustu?

Mēs katru rītu pamostamies, un vajag tīrīt, gatavot, mazgāt, gludināt veļu, apģērbt mazuli, pastaigāties ar bērnu, noguldīt viņu, nodarboties ar viņu, vakarā izpeldināt, un vēl pēc tam grīdas, trauki, putekļi un daudz, daudz citu darbu.
Daudziem šķiet, ka mamma ar bērnu nevar izskatīties ideāli. Viņai pilnībā sevi jāvelta mazulim, un tāpēc viņa vienkārši nevar izskatīties labi.
Patiesībā viss ir mūsu rokās. Un pirmais solis uz skaistumu ar bērnu uz rokām būs atbilde uz jautājumiem “Kāpēc?”, “Priekš kā?”, “Kā dēļ mēs rūpējamies par sevi?”.
Mazuļa dēļ, lai cik dīvaini tas nebūtu. Jā, mēs vēlamies veltīt viņam maksimāli daudz laika, un tādēļ mēs bieži šo laiku atņemam sev, veltot to bērnam. Bet mazulim ir ne mazāk, varbūt pat vēl svarīgāk tas, kā izskatās viņa mamma un kāds mammai ir garastāvoklis. Tādā veidā mazulim rodas priekšstats par mammu.
Kādu mammas veidolu mēs vēlamies atstāt bērna atmiņā? Izmocītas, skumīgas sievietes vai jautras, skaistas un visu paspējošas? Un meitenes atkārto pēc mums to, kā mēs rūpējamies par sevi. Tas, kā mēs izskatamies, būs meitenei piemērs, kam sekot. Bet zēnam mātes tēls ir ideāls!

Tāpēc māmiņas rūpes par sevi ir ne mazāk svarīgas par attīstošām nodarbēm mazulim. Un arī vīram, protams, ir patīkamāk mājās redzēt savu mīļoto sievieti skaistu un pievilcīgu.
Psihologi uzsver to, ka tas, kā izskatās ģimeniska sieviete, ir viņas un vīra attiecību rādītājs. Bet, pirmkārt, mums ir jākļūst skaistām pašām priekš sevis! Jo mums tas ir nenovērtējami!
Ja sieviete izskatās labi, viņai uzlabojas garastāvoklis, paaugstinās pašnovērtējums, rodas papildus iemesls lepnumam, viņa izdala enerģiju un pārliecību par sevi! Tā ir milzīga uzvara pār ikdienas rutīnu. Skaties uz sevi spogulī: “Ah, cik viņa ir skaista!”. Un garastāvoklis uzlabojas.

Es labi saprotu, ka daudzi būs sašutuši, jo nav laika, nav iespēju – muļķības. Man nav ne auklītes, ne mājkalpotājas, bet labi izskatīties es cenšos katru dienu. Kopš pirmās nedēļas es mājās nodarbojos ar pilatēm – tas ekonomē gan laiku, gan naudu. Ieslēdz pilašu vai jogas video pamācību un uz priekšu! Spēju pat kopā ar bēnu apmeklēt skaistumkopšanas salonu – īpašs paldies frizierei, kura pacietīgi krāsoja un grieza, un ar sapratni izturējās pret manu vēlmi. Bet kamēr bērns ir vannā, var parūpēties par seju – uzlikt masku, veikt uzacu korekciju un pielabot manikīru.


Protams, ir “slinkuma” dienas, kad nav vēlēšanās pat matus izķemmēt, bet pamatā laiku vienmēr var atrast, galvenais ir vēlēšanās.
Esmu ļoti priecīga, ka mums apkārt ir tik daudz koptu un skaistu māmiņu. Jo mēs esam piemērs citām jaunajām māmiņām, kuras varbūt baidās šī muļķīgā stereotipa dēļ. Esiet skaistas, dzemdējiet bērnus un baudiet dzīvi!

Instagram: @darjarutenberga

Facebook: Darja Rutenberga

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.