3.2 C
Rīga
pirmdien, 25 novembris, 2024

Dārzeņu gaļas bumbiņas ar terijaki mērci

 
Publicitātes foto

Sastāvdaļas (četrām porcijām):
320 g gaļas bumbiņu ar brokoļiem un zirņiem (var izmantot Rakveres gaļas bumbiņas);
2 ēd.k. eļļas;
liela sauja sagrieztu brokoļu;
100 g saldētu zirņu (atkausētā veidā);
8 šampinjoni, sagriezti šķēlītēs;
4 sīpolloki;
2 cm liels ingvera gabaliņš, nomizots un sakapāts;
1 ķiploka daiviņa;
100 ml teriyaki mērces;
nedaudz citrona vai laima sulas;
200 g gargraudu rīsu.

Pagatavošana.
Pievieno rīsiem 400 ml verdoša ūdens, nedaudz eļļas un sāls. Uzliek katlam vāku un vāra apmēram 10 minūtes zemā temperatūrā. Pēc tam samazina uguni un ļauj vēl 10 minūtes pastāvēt. Ieliek brokoļus verdošā ūdenī un ļauj pāris minūtes pavārīties. Pēc tam brokoļus nokāš sietiņā un pārlej ar aukstu ūdeni, lai zaļā krāsa kļūtu spilgtāka.

Uz pannas apbrūnina gaļas bumbiņas ēdamkarotē eļļas un noliek malā. Sasilda uz pannas otru ēdamkaroti eļļas un apcep tajā ķiplokus, ingveru, sēnes un kapāto sīpolloku apakšējo (gaišo) daļu. Pēc pāris minūtēm pievieno brokoļus, gaļas bumbiņas, terijaki mērci un nedaudz citrona sulas. Karsē vēl pāris minūtes, pievieno zirņus un pasniedz kopā ar rīsiem.

Maltīti pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.