13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Uzzini, vai starp tevi un tavu partneri valda jūtu ķīmija

 

Daudzi psihologi piekrīt faktam – katram pārim ir jābūt vismaz piecām kopīgām īpašībām, lai attiecības izdotos ilgtermiņā. Tās ir saderība, kopīgi mērķi, līdzīgs dzīves temps, īstais laiks un vieta, un vēl viena ļoti svarīga īpašība – jūtu ķīmija. Tā uzskata arī attiecību eksperte Treisija Koksa (Tracey Cox).

Iekāre no pirmā acu uzmetiena; nesaprotams pievilkšanās spēks; komforts, atrodoties blakus otram cilvēkam; neizprotama vēlme noskūpstīt to ne pārāk simpātisko vīrieti; sajūta, ka pazīsti šo cilvēku, jau ilgāku laiku… Tā ir jūtu ķīmija. Un ir pavisam vienkārši noskaidrot, vai arī starp tevi un tavu partneri sprēgā iekāres dzirksteles. Ja tev ir par to jāaizdomājas, tad visticamāk, ka tās nav.

Kā izrādās, jūtu ķīmija var būt gan līdz ko ieraugi otru cilvēku, kā arī attīstīties laika gaitā. Jūtu ķīmijai ir vienalga, vai pēc divām dienām tu to cilvēku vairs nesatiksi, vai arī pēc pus gada iestūrēsi laulības ostā. Tā darbojas diezgan primitīvi – tavs ķermenis grib nokļūt tuvāk otram ķermenim. Protams, ir skaidrs, ka attiecības nevar balstīt tikai uz jūtu ķīmijas, taču tā ir svarīga, lai attiecības saglabātu ilgtermiņā.

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete/ Avots: Dailymail.co.uk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.