7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Astoņas pazīmes, kas liecina par spēcīgām un harmoniskām attiecībām

 

Dažkārt attiecības ir par romantiskiem randiņiem, naksnīgām pastaigām, pārsteigumiem un kāzu torti… Taču citās reizēs tās ir par trauku mazgāšanu, raudošu bērnu nomierināšanu un strīdēšanos par to, kuram ir pienākusi kārta kārtējo reizi iznest miskasti. Tas nozīmē – kamēr dažkārt mīlestība un patika vienam pret otru ir acīmredzama, dažkārt ir tieši pretēji. Tad, kā zināt, vai tavas attiecības ir spēcīgas?

Pasaulē daudzi psihologi nodarbojas ar attiecību jautājumu pētīšanu, un ir nonākuši arī pie vairākiem secinājumiem par to, kas veido spēcīgas attiecības. Zemāk ir apkopotas vairāki no tiem. Jāatgādina gan, ka viss šeit uzrakstītais ir tikai pieņēmums un idejas, un nevajadzētu paļauties tikai uz tām, veidojot savas attiecības.

TU BIEŽI DOMĀ PAR SAVU PARTNERI. (ARĪ, TAD KAD NEESAT KOPĀ.)

Vairākus gadus atpakaļ tika veikts pētījums, kurā gandrīz 300 precētu pāru tika iztaujāti par viņu attiecībām, un cik iemīlējušies viņi jūtas. Rezultāti uzrādīja interesantu faktu – jo vairāk cilvēku izteicās, ka bieži domā par otru, kad viņi nav kopā, jo vairāk iemīlējušies viņi jutās. Daudzi atzina arī to, ka bieži nespēj koncentrēties darbam, jo jādomā par otru cilvēku. Ak, cik mīļi!

JŪS PRIECĀJATIES VIENS PAR OTRU

Lai attiecības izdotos, ir jāprot iedrošināt partneris, priecāties par viņa panākumiem un jaunumiem. Nevajag uzreiz teikt garas, slavinošas runas. Pietiks arī ar siltu smaidu un frāzi: „Tās ir jaukas ziņas.”

JŪS PROTAT IZKLAIDĒTIES ŠĶIRTI

Pēdējo pāris desmitu gadu laikā daudzās attiecībās valda spriedze. Sievietes pret saviem vīriešiem izvirza pārāk daudz prasību. Ja vēlies, lai attiecības būtu laimīgas, ir jāsaprot, ka vīrietis nevar būt tev līdzās vienmēr un visur. Ir jāprot pašai sevi izklaidēt (vaitas būtu hobijs, darbs vai draugi).

JUMS IR LĪDZĪGA HUMORA IZJŪTA

„Iekšējie jociņi”, par kuriem citiem nav nekādas saprašanas, liecina par harmoniskām attiecībām. Ir taču forši, ja jums ir savi mīļvārdiņi, frāzes, ko saprotat tikai jūs abi. Tas viss ikdienā raisa vairāk smieklu un mazāk aizvainojumu.

JŪS GODĪGI DALĀT PIENĀKUMUS MĀJĀS

Reiz tika veikta aptauja, kurā 62% respondentu atbildēja, ka ikdienā godīgi savā starpā dala mājās pildāmos darbus. Viņi atzina, ka tādējādi attiecībās jūtas līdzvērtīgāki un vairāk novērtēti. Protams, sievietes dara vairāk, bet ir svarīgi ikdienas darbos iesaistīt arī vīrieti.

JŪS IZMĒĢINĀT JAUNAS LIETAS. KOPĀ.

Vēl aizgājušajā gadsimtā tika veikts pētījums, kur pētnieki vēroja attiecību kvalitāti vairāk nekā 50 pusmūža precētiem pāriem. Viņi visi tika sadalīti trīs grupās – pirmā katru nedēļu pavadīja 90 minūtes izmēģinot kaut ko jaunu (dejošana, teātris, kino, kafejnīca); otrā grupa pavadīja 90 minūtes nedēļā kopā darot vienu un to pašu (viena un tā paša kinoteātra vai kafejnīcas apmeklēšana); un trešajai grupai nebija jāmaina nekas. Pēc desmit garām pētījumu nedēļām atklājās, ka tie pāri, kas katru nedēļu izmēģināja kaut ko jaunu, bija laimīgāki un ar attiecībām vairāk apmierināti.

IKDIENĀ IZTIEKAT BEZ LIELĀM DRĀMĀM

Šeit īpaši komentāri nav nepieciešami. Ir skaidrs, ka, jo mazāk attiecībās ir strīdu un pārpratumu, jo labākas tās ir.

JŪS ZINĀT, KĀ ATGŪTIES PĒC STRĪDA

Veiksmīgas un spēcīgas attiecības neveidojas viegli. Arī tad, ja gadās strīdēties, ir jāprot pēc iespējas ātrāk salabt. Nedrīkst dusmoties vairāku dienu vai pat nedēļu garumā. Ir jāizrunājas daudz ātrāk un jāmēģina atjaunot iepriekšējā attiecību saikne.

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete/ Avots: Businessinsider.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.