17 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Pieci lieliski veidi, kā ietaupīt un doties ceļojumos lētāk

 

Ja tava 2017. gada lielā apņemšanās bija ceļot vairāk, tad tev izlasīt šo rakstu būs ļoti noderīgi. Zemāk ir apkopoti tikai daži padomi, kas var tev manāmi palīdzēt ietaupīt.

REZERVĒ PAREIZAJĀ LAIKĀ

Tev varētu šķist, ka biļešu rezervēšana pēc iespējas agrāk pirms došanās ceļā, ir izdevīgākā. Taču tā nav. Ir veikts pētījums, kurā pierādījās,ka lētākās biļetes lidojumam pa Eiropu var iegādāties piecas nedēļas pirms paša lidojuma.

Ja ir nepieciešamas vilciena biļetes, tad tās izdevīgākir iegādāties pat 12 nedēļas pirms brauciena. Daudzas mājaslapas piedāvā arī pakalpojumu, kas nosūta ziņu, kad biļetes ir kļuvušas lētākas.

Ja tev nav laika ierobežojuma un vari atļauties ceļojumu ieplānot pēdējā brīdī, tad arī tādu piedāvājumu ir gana daudz.

NENAKŠŅO VIESNĪCĀ

Ja tu dodies ceļojumā, lai gūtu interesantu pieredzi, tad tev pavisam noteikti nav vajadzība nakšņot viesnīcā, kas piedāvā smalkas ziepītes un lielus pakalpojumu rēķinus. Tam visam ir pieejama laba alternatīva – nakšņošana citu cilvēku mājās, mazos hosteļos vai pat teltī. Visādus interesantus piedāvājumus var atrast „bed-and-breakfast” un „Airbnb”.

IEGĀDĀJIES CEĻOJUMU APDROŠINĀŠANU

Varbūt daudzi uzskata, ka bez ceļojumu apdrošināšanas var iztikt. Bet patiesībā tā ir viena no ceļojuma svarīgākajām pamatlietām. Ja tu salauz savu kāju, pusceļā uz kalna virsotni, tu pavisam noteikti nevēlēsies saņemt milzu rēķinu par tevis nogādāšanu slimnīcā. Varbūt vienu reizi ar tevi nekas nenotiks, un tev šķitīs, ka nauda par apdrošināšanu ir izsviesta vējā, bet, kas zina, kurā ceļojuma reizē tā noderēs.

IEGĀDĀJIES CEĻOJUMU ROKASGRĀMATU

Klaiņošana pa svešu pilsētu, kur tev nav nekādu konkrētu plānu, dažkārt var izmaksāt vairāk nekā rokasgrāmatas iegāde. Vislabākās rokasgrāmatas pateiks tev priekšā to, kur ir dārgākie restorāni, bāri un izklaides vietas. Tādējādi tu vari izvērtēt, vai vēlies tur doties un tērēt daudz naudas. Tāpat rokasgrāmata tev var palīdzēt atrast labas, bet lētākas apskates vietas vai ēstuves.

CEĻO DIVATĀ

Bieži vien divvietīgās istabas maksā tikai nedaudz vairāk nekā vienvietīgās. Taču, ceļojot divatā, var dalīt izdevumus taksim, rokasgrāmatām un pat ēdienam. Tāpat ir skaidrs, ka vieglāk ir ceļot ar kādu kopā. Nav svarīgi, vai tas ir mīļotais cilvēks vai labākais draugs. Galvenais, ka ir kāds, ar ko dalīties pozitīvajos iespaidos.

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete/ Avots: Mirror.co.uk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.