2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Ko patiesībā sievietes un vīrieši domā par vienas nakts sakariem

 
Jauns pētījums parāda, kāpēc sievietes biežāk vienas nakts sakarus nožēlo, kamēr vīrieši nožēlo to, ka tos palaiž garām.

Gandrīz puse ASV un rietumeiropas valstu iedzīvotāju vismaz reizi mūžā būs metušies vienas nakts sakaru vilinājumā, vēsta jauns pētījums ASV un Norvēģijā. Savukārt tas, kā viņi pēc tam par to jūtas, pa lielam iedalās pēc dzimuma: sievietes tos biežāk nožēlo, kamēr vīrieši par tiem priecājas.

Šie secinājumi nāk no nesen veiktas aptaujas, kur 263 pieauguši vīrieši un sievietes, kas dzīvo Norvēģijā, tika aicināti atbildēt uz dažāda veida jautājumiem par vienas nakts sakaru tēmu. Šī aptauja ir ļoti līdzīga nesen ASV veiktajai, tāpēc rezultātus apskatīt ir pat ļoti interesanti. Pētījuma veidotāji vēlējās noskaidrot, vai starp tik dažādām valstīm būs liela atšķirība arī šajā delikātajā tēmā.

Kā izrādās, Norvēģu aptaujā 35% sieviešu un tikai 20% vīriešu nožēloja faktu, ka ļāvās tuvībai ar tikko iepazītu cilvēku. Savukārt priecīgi par šādu iespēju bija 50% vīriešu un tikai 30% sieviešu.

Kad viņiem jautāja par pēdējo reizi, kad viņi teica „nē” vienas nakts sakaram, 80% sieviešu un 43% vīriešu atbildēja, ka priecājas par savu lēmumu. Tikai 4% sieviešu nožēloja atteikumu, savukārt vīriešu skaits gan ir manāmi lielāks – 30%.

Lai saprastu, kāpēc sievietes biežāk nožēlo vienas nakts sakarus, pētnieki no augstskolām Norvēģijā un Teksasas apvienoja savus spēkus un „raka dziļāk”.Viņi atklāja to, ka sievietes biežāk uztraucas par tādām lietām kā grūtniecība, STS un slikta reputācija. Protams, sieviešu izvēli neietekmē tikai šie faktori. Viņām vispār ir novērota tendence vairāk par visu uztraukties, kamēr vīrieši ir impulsīvāki un uzdrošinās vairāk riskēt.

Pētījuma dalībniekiem bija arī jāpastāsta par baudu, ko viņi guva vienas nakts sakaru laikā. Pētnieki nebija īpaši pārsteigti par rezultātiem – vīrieši sasniedza orgasmu daudz biežāk nekā sievietes. Taču tai pat laikā sievietes atzina, ka tas nebūt nav svarīgākais.

Pētnieki gan vēlējās noskaidrot vēl citus iemeslus, kāpēc sievietes nožēlo vienas nakts sakarus biežāk.

Viņi secināja, ka vīrieši ir bioloģiski ieprogrammēti, lai radītu pēc iespējas vairāk pēcnācēju. Savukārt sievietēm tas nav tik vienkārši, tāpēc viņas vairāk izvērtē partneru kvalitāti, nevis kvantitāti.

Tieši šo pašu principu var attiecināt arī uz vienas nakts sakariem. Protams, šis fakts mūsdienās vairs nav tik svarīgs kā tālā pagātnē, tāpēc pētnieki pievērsās šim jautājumam no citas puses. Mūsdienās valda negatīvi stereotipi par to, cik seksuāli aktīvs var būt vīrietis un cik – sieviete.

Ko no šī pētījuma var secināt? Mūsdienās, kad sabiedrība ir samērā brīva un atvērta visam jaunajam, ir jāmet pie malas nožēlas par izdarīto. Kas bijis, tas bijis. Pieņem pieredzi un zini, kā rīkoties turpmāk. Ir gana daudz sieviešu un vīriešu, kas labprāt bauda vienas nakts sakarus un tas nav slikti. Kamēr cilvēks ir laimīgs un citiem ar savu rīcību nenodara ļaunu, tikmēr viss ir kārtībā.

Kādas ir tavas domas par vienas nakts sakariem?

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete/ Avots: Health.com

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.