1.7 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Japāņi saka: “Mūsu pasaulei ir sava daļa šķēršļu, bet nekas tajā nenotiek tāpat vien…”

 

No neatminamiem laikiem, cilvēki prātojuši par dzīves jēgu. Šodien piedāvājam tev izlasīt pasaku par Sarkanajām saitēm. Nākusi no japānas, šī leģenda izskaidro dzīves mistērijas un ir vienlaikus gan ticama, gan neticami romantiska. Ja liktenis tiešām eksistē, cerēsim, ka tas darbojas tieši tādā veidā, kā aprakstīts šeit.

Aizver acis. Iedomājies savu ķermeni kļūstam par caurspīdīgu. Vai vari iztēloties nebeidzami sarežģīto tīklojumu, ko veido asinsvadi, kas savieno visas tava ķermeņa daļas? Mēs esam parādā savai eksistencei par šiem dzīvību sneidzošajiem ezeriem. Tagad, pievērs uzmanību kādam īpašam kanālam šai sistēmā – tam, kas savieno tavu sirdi ar mazo pirkstiņu. Veidojies no elkoņa kaula artērijas, šis kanāls padara tavu vismazāk ievēroto pirkstu par patiesu tavas sirds pārstāvi. Šī iemesla dēļ, daudzās kultūrās, kad divi cilvēki noslēdz pamieru vai ko sola, vai zvēr, viņi to dara, sakrustojot mazos pirkstiņus.

Atsaucoties uz japāņu leģendu, šī pavediena plūdums no sirds nebeidzas pirksta galā. Tas turpinās neredzamā sarkanā auklā, kas aizplūst ārpus mazā pirkstiņa un savijās ar citu cilvēku sarkanajiem pavedieniem – tā savienojot tavu sirdi ar viņu sirdīm. Divi cilvēki, kas šādā veidā ir savienoti, ir liktenīgi saistīti.

Agrāk vai vēlāk, viņiem lemts satikties, neatkarīgi no tā, cik tālu viens no otra dzīvo vai, cik ļoti viņu dzīves atšķiras.

Un, kad tas notiek – satikšanās dziļi ietekmēs viņus abus. Auklas var reizēm izstiepties un samezgloties, kas var atlikt liktenīgo satikšanos. Bet, šīs saites nekad netiks pārrautas.

Tāds skatupunkts uz dzīvi un attiecībām radījis holistisko filozofiju, kas apgalvo, ka mūsu dzīves būtība nav ierobežota fiziskajā ķermenī. Holisti apgalvo, ka mēs esam vienoti ar visumu un redz Sarkanās auklas jēdzienu kā vienu no veidiem, lai mēs saprastu šo vienotību.

Vai esi kādreiz pieķērusi sevi domājam: “Šī persona ienāca manā dzīvē ar iemeslu”? Diezgan iespējams, ka tev ir taisnība. Tas var būt gadījums, kad liktenis jau tevi ievirzījis punktā, kad vari nest pārmaiņas citu dzīvēs.

Šī filozofija apgalvo, ka pat, ja to neapzināmies, mūsu dzīves kustās iepriekš noteiktā virzienā, vadoties pēc neredzemām auklām, kas ir iepītas visuma karkasā. Un visu laiku sarkanais pavediens, kas savieno mūs ar tālajiem dvēseles radiniekiem, paliek īsāks. Kā japāņi teiktu: “Mūsu pasaulei ir sava daļa šķēršļu, bet nekas tajā nenotiek tāpat vien.”

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.