2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Iemācies, kā tikt vaļā no modinātāja un tāpat pamosties laikus

 

Vai kādreiz esi domājusi par to, ka vēlies mest modinātāju pret sienu, jo tas kārtējo reizi ir izjaucis tavu saldo miegu? Es arī. Taču, kā izrādās, ar neliela treniņa palīdzību var panākt to, ka modinātājs tev nemaz nebūs vajadzīgs, un tu jutīsies pietiekami labi izgulējusies. Arī darbadienā. Kā to panākt?

  1. IEMĀCIES, CIK DAUDZ MIEGA TAVS ORGANISMS PRASA

Vai zini to sajūtu, kad paguļot piecas stundas tu jūties labāk, nekā tad, kad guli desmit? Tas tāpēc, ka tavam organismam ir nepieciešams konkrēts laiks, cik ilgi tam jābūt miega režīmā. Dienās, kad nekur nav jādodas, izskaitļo, cik ilgi tu guli netraucētā miegā. Pēc tam atbildi uz jautājumiem: Kā es jutos, kad pamodos? Cik stundas es nogulēju? Cik varētu būt pietiekami? Šādā veidā dari to vairākas naktis pēc kārtas un izdari secinājumus.

  1. CELŠANĀS LAIKS IR ATKARĪGS NO TĀ, CIKOS AIZEJ GULĒT

Veicot šādu eksperimentu, tu vari kārtīgi izjust, pēc cik stundu miega tu būtu gatava darbam. Kad tas ir noskaidrots, ir daudz vieglāk sarēķināt, kad būtu jāiet gulēt. Ja tev šķiet, ka esi atradusi ideālo laiku, kad vari pamosties, nedomā, ka gulētiešanas laiks nebūs jāmaina. Jo vēlāk iesi gulēt, jo vēlāk gribēsies celties. Tieši tāpēc vismaz 30 minūtes pirms došanās gulēt izslēdz visas elektroniskās ierīces, gaismas, un ļauj organismam pārslēgties miera režīmā; ej gulēt laicīgi, lai laicīgi arī celtos.

  1. IEKLAUSIES SAVĀ ĶERMENĪ

Ir jāiemācās sev uzticēties. Kad pamosties (jebkurā laikā) nesteidz skatīties, cik ir pulkstenis. Apdomājies, vai jūties labi, un vai esi pietiekami izgulējusies. Kad esi atbildējusi uz šiem jautājumiem, attiecīgi rīkojies – vai nu guli tālāk, vai skaties, cik ir laiks.

Protams, šis punkts izklausās traki, ja tev ir jāceļas uz darbu. Drošības pēc, kamēr iemācies saprast savu organismu, uzliec modinātāju uz laiku, kas ir pats pēdējais mirklis, kad vari atļauties celties. Tādējādi vismaz nenokavēsi darbu, savu eksperimentu dēļ. Ir arī izpētīts tas, ka cilvēkam nav nepieciešamības vienu nakti gulēt vairāk un citu – mazāk. Pareizāk un veselīgāk ir katru nakti gulēt vienādu stundu skaitu. Organismam patīk ieradumi.

Ja vēlies savā dzīvē ieviest veselīgas pārmaiņas, izmēģini šo eksperimentu!

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete / Avots: Entrepreneur.com

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.