7.9 C
Rīga
pirmdien, 6 maijs, 2024

Ietin burkānus folijā jeb, kā dārzeņus un augļus ilgāk saglabāt svaigus

 

Ledusskapjos bieži vien ir atrodami dažādi zaļumi, dārzeņi un augļi. Protams, ne vienmēr pareizā kārtībā, un dažkārt, verot vaļā ledusskapi, ir jācer, ka kaut kas nekritīs ārā. Taču tas pat nav galvenais. Galvenais jautājums ir – kā šīs dabas veltes ilgāk saglabāt svaigas?

Kraukšķīgas salātlapas: Lai salātlapas ilgāk būtu stingras un kraukšķīgas, ieliec tās bļodā, apsedz ar papīra dvieļa loksnīti un aptin to visu ar pārtikas plēvi. Tādējādi liekais mitrums uzkrāsies salvetē, nevis lapās.

Sīpoli un ķiploki: Uzglabā šīs veselīgās dabas veltes tumšā un sausā vietā (pītā grozā ar vāku, piemēram). Tādējādi tās būs pasargātas no asnu dzīšanas un saglabāsies ēdamas ilgāku laiku.

Izmanto tukšās ūdens pudeles: Lielisks veids kā uzglabāt sasaldētus, sasmalcinātus sīpollokus. Kad ir nepieciešamība, izkrati cik daudz vajag, un atlikušo novieto atpakaļ saldētavā. Ērti.

Āboli un kartupeļi: Lai kartupeļi ilgāk saglabātos svaigi un nedzītu asnus, pieliec pie viņiem vienu vai divus ābolus un uzglabā sausā un vēsā vieta.

Ietin burkānus folijā: Nomizo un stingri ietin folijā (lai būtu pēc iespējas mazāk skābekļa). Tad ievieto šos dārzeņus ledusskapī, un tur viņi varēs uzglabāties svaigi līdz pat divām nedēļām.

Nemazgā uzreiz: Nemazgā ogas, ja neplāno tās uzreiz apēst. Mitrums veicina pelējuma rašanos. Ja plāno ogas izmantot vēlāk, uzglabā tās saldētavā.

Ananāss: Nogriez tā zaļo galotni un pašu augli uzglabā apgrieztu otrādi. Tas palīdz novirzīt cukuru, kas parasti uzkrājas ananāsa dibenā, tādējādi ātrāk bojājot to.

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete / Avots: Dailymail.co.uk

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.