-3.3 C
Rīga
svētdien, 24 novembris, 2024

Deviņi neticami iemesli, kādēļ tev vajadzētu vakaros ēst selerijas

 

Selerijas ir vieni no pasaulē veselīgākajiem dārzeņiem. Selerijas ir veselīgas mūsu ķermenim un tieši tādēļ tās biežāk vajadzētu lietot uzturā.

  1. Tās mazina iekaisumu

Selerijām piemīt pretiekaisuma īpašības un tās lieliski spēj uzveikt iekaisumu un tā radītās sekas, piemēram, artrītu.

  1. Samazina paaugstinātu holesterīna līmeni

Selerijas satur savienojumu butilftalītu, kas pazemina sliktā holesterīna līmeni asinīs. Ja vēlies iegūt manāmus rezultātus, dienas laikā jānotiesā divi seleriju kāti.

  1. Uzlabo gremošanu

Selerijas ir lielisks diurētiķis. Tās satur daudz ūdens un šķiedrvielu, kas uzlabo gremošanu un stimulē vēdera izeju.

  1. Uzlabo asins cirkulāciju

Ja tu regulāri uzturā lietosi selerijas, tās palīdzēs uzlabot asins cirkulāciju un kardiovaskulārās funkcijas.

  1. Palīdz atbrīvoties no liekā svara

Selerijas satur maz kaloriju un to apēšana samazina vēlmi našķoties. Tas ir svara zaudēšanai ideāli piemērots dārzenis.

  1. Mazina stresu

Šis dārzenis ir bagātīgs magnēzija avots, kas ļauj samazināt stresu. Tāpat selerija satur ēteriskās eļļas, kas atslābina nervu sistēmu un nomierina prātu.

  1. Regulē pH līmeni

Selerija ļauj organismam saglabāt vēlamo pH līmeni un neļauj ķermeņa videi kļūt pārlieku skābai.

  1. Paaugstina libido

Zinātnieki noskaidrojuši, ka selerijas sastāvā ir divi seksa hormoni, androsterons un androstanols, kuri stimulē cilvēka libido.

  1. Cīnās ar vēzi

Pētījumi ir pierādījuši, ka seleriju lietošana uzturā aptur krūts vēža izplatīšanos, kā arī pārtrauc aizkuņģa dziedzera un kolorektālā vēža šūnu veidošanos.

 

Avots: Zeltene

 

1 KOMENTĀRS

  1. Jā tiešām palidz arī aizmigt vislabāk sablenderē ar banānu un stundu pirms gulē t iešanas Vēl viņus paildzina ka ieliec ziemā ūdenī un selerijas kāti
    Ieags saknītes un nav jāliek ledus
    Skapī .tad zūd vitomīni .

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.