1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Ja vēlies ātrāk un vieglāk aizmigt, ievēro šos svarīgos noteikumus

 

Neraugoties uz speciālistu teikto un veiktajiem pētījumiem, daudzi cilvēki pasaulē vēl joprojām uzskata, ka miega trūkums nav nekas tāds, par ko būtu jāsatraucas. Lai cilvēka kopējā veselība būtu laba, ir nepieciešams arī labs miegs. Zemāk ir apkopoti vairākas darbības, ko ir jāizbeidz darīt, lai ātrāk iestātos mierīgs miegs.

IZSLĒDZ TELEVIZORU LAICĪGI

Cik daudzām no jums televizors atrodas guļamistabā? Mēs ikdienā daudz strādājam, un vakarā labākais, kas var būt, šķiet ierāpšanās gultā un televizora skatīšanās. Dažkārt tā arī ievelkas, un tu saproti, ka pulkstenis ir jau divi naktī.

Problēma ar TV skatīšanos ir tāda, ka tā spilgtais ekrāns stimulē mūsu smadzeņu darbību, tādā veidā neļaujot laisties miegā. Mēģini sevi ierobežot, un neskaties televizoru vismaz stundu pirms gulētiešanas.

STATUSA ATJAUNINĀŠANA SOCIĀLAJOS TĪKLOS

Ir taču tik viegli paņemt rokā telefonu un sasniegt visu pasauli. Pārbaudīt e-pastu, Facebook, nonākt līdz Instagram bilžu dzīlēm un beigās atjēgties brīdī, kad jau skaties smieklīgos kaķu video Youtube. Līdzīgi kā TV skatīšanās, arī citas elektroierīces ar spilgtu ekrānu neļauj tev atslābt. Ar telefonu, patiesībā, ir vēl trakāk.

IZVAIRIES NO TREKNA/ASA/SALDA ĒDIENA

Jau izsenis ir zināms, ka nevajadzētu ēst neilgi pirms gulētiešanas. Pirmkārt, tu noteikti izjutīsi smaguma sajūtu vēderā un ilgāku laiku būs grūti aizmigt. Otrkārt, no rīta pamodīsies ar sliktu elpu un varbūt pat sapampušu seju. Savas prioritātes, gards ēdiens vai labs miegs, izlem pati…

KOFEĪNS

Pat, ja tu esi cilvēks, kurš uzskata, ka kafijas dzeršana viņu nekādi neietekmē, pirms gulētiešanas to nedzer. Un neēd arī neko, kas satur kofeīnu. Kofeīns paliek organismā līdz pat 12 stundām, un tas noteikti nepalīdzēs tev aizmigt. Ko neēst? Tumšo šokolādi (un jebkādu citu šokolādi arī. Skatīt augstāk, kāpēc), jo arī tā satur nelielu devu kofeīna.

PIRMS MIEGA RITUĀLU IGNORĒŠANA

Pirms miega rituāls ir smadzeņu atslābināšana. Nedomā šodien par to, par ko vari padomāt arī rīt no rīta. Liekas domas noteikti neatvieglos aizmigšanas procesu. Vienkārši apgulies gultā, izslēdz gaismu, aizver acis, elpo vienmērīgi un koncentrējies uz mieru…

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete / Avots: Powerofpositivity.com

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.