6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Pāris, kas ir laimīgi precējies jau 72 gadus, sniedz vērtīgus attiecību padomus

 

Internetā var atrast daudz dažādu rakstu par to, kā saglābt laulību, kā uzturēt labas attiecības un daudz citu rakstu par līdzīgām tēmām. Kā būtu, ja šos padomu sniegtu pāris, kas ir laimīgi precējušies jau vairāk nekā 70 gadu? Tieši tā. Vairāk nekā septiņas desmitgades… Pat tagad, 95 gadu vecumā, Mr. Un Mrs. Lombardi atzīst, ka nespēj iedzīvoties savu dzīvi viens bez otra, un vēlas, lai arī citi zina, kāda ir tā laimīgu attiecību formula.

Vienmēr izvēlies mīlestību. Dažkārt tas nav viegli, bet, lai attiecības izdotos, tev vienmēr ir jāpaliek uzticīgai mīlestībai.

Izsaki komplimentus. Attiecības var izdoties tikai tad, ja jūs esat laipni un mīļi cits pret citu. Vismaz reizi dienā pasaki otram kaut ko labu, un redzēsi, kā attiecības plaukst.

Uzturiet aktīvu seksuālo dzīvi. Pieskārieni un intimitāte ir svarīga veselīgu un izturīgu attiecību sastāvdaļa. Ja šķiet, ka sekss jums pēdējā laikā vairs nav tik bieži, pamudini savu partneri tam vismaz vienu vai pāris reizes nedēļā.

Dzīvo tuvu savai ģimenei. Tavas attiecības nevar aprobežoties tikai ar otro pusīti. Ir jācenšas gana bieži tikties ar citiem ģimenes locekļiem un veidot atmiņas arī ar viņiem.

Sargi savu veselību. Mr. un Mrs. Lombardi arī 95 gadu vecumā turpina regulāri braukāt ar velosipēdu. Jau kopš jaunības gadiem viņi cenšas kopīgi saudzēt savu veselību, ēst veselīgi, lai dzīvotu pēc iespējas labāk un ilgāk.

Saki „nē” otra krāpšanai. Krāpšana var iznīcināt pat pašas spēcīgākās un labākās attiecības. Ja tu esi saistījis savu dzīvi ar vienu cilvēku, tad cieni savu izvēli un „neizmet zeltu lēta pakaļdarinājuma dēļ”.

Neejiet gulēt dusmīgi. Tu noteikti esi dzirdējusi šo padomu daudz reižu, bet tā ir pilnīga taisnība. Vienkārši noskūpsti otru, kad dusmojies, un viss kļūs labāks. Varbūt ne vienmēr tas darbosies, bet ir vērts pamēģināt un ietaupīt sev liekus pārdzīvojumus.

Strīdi nenozīmē, ka attiecības ir sliktas. 70 gadu laikā Lombardi pāris noteikti ir strīdējies vairāk nekā vienu reizi… Viņi saka, ka strīdi ir daļa jebkuru attiecību, taču tiem nav divi mīloši cilvēki jāizšķir. Katram gadās nepiekrist otra viedoklim, taču ieklausīšanās un cieņa spēj to slikto aizēnot.

Cieniet viens otru. Attiecības nav iespējamas bez patiesas cieņas. Vienmēr atceries otra cilvēka vērtību un novērtē viņu, jo, lai attiecības izdotos, arī viņi dara to pašu.

Uzturiet vidi ap sevi kārtīgu. Mājai un dārzam vienmēr ir jābūt kārtībā. Kā nekā, nekārtība mājās kaut kādā veidā atspoguļo arī pāra haotisko iekšējo pasauli.

Esiet labi vecāki. Ja jums ir vai būs bērni,mīliet un cieniet viņus tieši tāpat kā viens otru. Palīdziet viņiem izglītoties, un neizdariet uz viņiem spiedienu. Ļaujiet viņiem iet savu ceļu, bet tāpat klusībā uzraugiet viņus.

Atbalstiet cits citu. Dzīves laikā ne vienmēr viss izdosies viegli, tāpēc ir svarīgi turēties kopā un atbalstīt citam citu tad, kad tas ir visvairāk nepieciešams.

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete / Avots: Powerofpositivity.com

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.