14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Desmit vienmēr veselu cilvēku ieradumi

 

 

Tev arī ir pazīstams kāds cilvēks ar trenētu augumu, tāds, kurš vienmēr izskatās labi? Viņai ir veiksmes noslēpums. Patiesību sakot, viņai tādu ir desmit. Lūk, desmit ieradumi vienmēr veselīgiem cilvēkiem.

  1. Viņi skatās uz gaišo pusi

Veselīgi cilvēki ir optimistiskāki par neveselīgiem. Viņi netērē savu laiku un enerģiju tam, lai sūdzētos. Ja viņiem šķiet, ka nepieciešamas kādas pārmaiņas dzīvē, viņi tās veic. Viņi apzinās, ka pozitīva mentālā attieksme iet roku rokā ar citiem veselīgiem ieradumiem.

  1. Viņiem patīk vingrot

Priekš dažiem tas var izklausīties dīvaini, bet šiem cilvēkiem patīk vingrot. Viņi pavada laiku nodarbojoties ar tiem vingrojumiem, kas viņiem patīk un nedara tos, kas nepatīk. Tas nozīmē, ka ja tev riebjas skriešana, neskrien. Atrodi to, kas tev patīk un dari to, piemēram, dodies garās pastaigās svaigā gaisā, brauc ar velosipēdu vai nodarbojies ar jogu.

  1. Viņi laikus pagatavo veselīgas maltītes

Viena no ēnas pusēm tam, lai būtu veselīga, ir fakts, ka tas prasa vairāk laika un pūliņu. Neveselīgs uzturs un nodarbes mums ir izdevīgas. Tāpēc veselīgi cilvēki savu brīvo laiku pavada tam, lai sagatavotu vitamīniem bagātas maltītes. Tas var nozīmēt, piemēram, veselīgu pusdienu maltītes pagatavošana iepriekšējās dienas vakarā, sagriezt dārzeņus priekš uzkodām un sasaldēt veselīgu maltīti, lai to varētu pagatavot vēlāk.

  1. Viņi izvirza veselību par savas dzīves prioritāti

Šis iespējams ir pats svarīgākais veselīgu cilvēku ieradums. Viņi apzināti izvēlas būt veselīgi. Viņi apzinās, ka veselība ir dāvana un novērtē to. Neskaitot ģimeni, draugus un darbu, veselība ir viena no dzīves svarīgākajām prioritātēm.

  1. Viņi ēd pārtiku, kura nav veselīga (ar mēru)

Veselīgi cilvēki sev neatņem ēdienus, kurus mīl. Viņi lielākoties ēd veselīgi un tas viņiem atļauj reizēm izbaudīt kādu iecienītu neveselīgo maltīti par to nejūtoties vainīgi. Tas gan nenozīmē, ka ikkatru piektdienas vakaru viņi pasūta picu. Bet viņi varētu apēst pāris gabaliņus un būt ar to mierā.

  1. Viņi netic diētām

Diētas darbojas īslaicīgi un veselīga dzīvesveida cienītāji to apzinās. Diētas ir īslaicīgi uzlabojumi. Veselīgi cilvēki zina, ka veselīgs uzturs ir dzīvesveids.

  1. Viņi uzturas citu veselīgu cilvēku sabiedrībā

Veselīgiem cilvēkiem ir tendence dalīties veselīgajos ieradumos ar citiem domubiedriem. Šī iemesla dēļ bieži redzams veselīgs cilvēks, kurš sporto kopā ar savu draugu. Mums visiem ir neveselīga dzīvesveida veicinātāji, bet veselīgie cilvēki iemācās sabalansēt tā, lai šī puse tiktu kompensēta ar veselīgiem draugiem.

  1. Viņi nemeklē attaisnojumus

Veselīgi cilvēki dzīvo vadoties pēc sekojošas mantras: “Tas, kurš ir labs attaisnojumu atrašanā, parasti nav labs nekur citur!” Viņi uzņemas atbildību par savām darbībām labprātāk, nekā vaino citus par to, ka nav tik veselīgi, cik varētu būt. Viņi atsakās pieņemt viduvēju līmeni savā dzīvē un mācās no savām kļūdām.

  1. Viņi kārtīgi izguļas

Tie, kuri cieš no bezmiega un miega traucējumiem ir mazāk produktīvi, vairāk iztērē un veselības aprūpi un ir lielāks negadījumu risks, kā tiem, kas kārtīgi izguļas. Ieplāno katru dienu gulēt 7-8 stundas.

  1. Viņi ēd veselīgas uzkodas

Uzkodas var palīdzēt sasniegt vai salauzt tavus veselības mērķus. Tāpēc veselīgi cilvēki izvēlas ēst svaigas mandeles, dārzeņus, augļus un riekstus. Aizvietu kartupeļu čipsus ar šāda veida uzkodām un ātri vien pieradināsi sevi pie viena no svarīgākajiem veselīgo cilvēku ieradumiem.

 

Tekstu sagatavoja: Kristīne Pelle/ Avots: Lifehack.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.