0 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Jo rūpīgāks dārznieks, jo skaistāks zieds

 

Vai zināt teicienu, ka „sieviete ir kā zieds. Cik labi par viņu rūpēsies, tik krāšņi tā ziedēs”?

Ir sievietes – kumelītes. Viņas ir maigas, gaišas, tiecas pretī saulītei, viņām ir jauki vasaras raibumiņi un viņas nespēj dzīvot bez rūpēm un romantikas. Viņas ir naivas un tāpēc brīnišķīgas. Vīriešiem patīk šīs maigās būtnes, par viņām ir tik patīkami rūpēties. Tomēr atliek vīrietim uz brīdi aizmirst par savu „kumelīti”, kad viņa jau vīst un kalst, un nav zināms, vai tā atgūs spēku uzziedēt vēlreiz.

Ir sievietes – rozes. Parasti tās ir ļoti skaistas sievietes. To skaistums un gurdeni saldā smarža vilina. Pirmajā acumirklī tās šķiet maigas, taču atliek pieiet tuvāk, iepazīt tās mazliet vairāk, un atklājas ērkšķi. Šīs sievietes apzinās savu vērtību, ir prasīgas un pat histēriskas. Vīrieši iekāro šādas sievietes. Viņi rūpējas par „rozi”, laista to ar vistīrāko un svaigāko ūdeni, tomēr ilgstoši palikt viņas dzīvē nespēj. Lai cik ļoti arī vīrieti valdzinātu „rozes” skaistums, tās ērkšķi agrāk vai vēlāk ievainos vīrieti pašā sirdī.

Ir sievietes – pienenes. Jautras, vieglprātīgas, emocionāli nenoturīgas un krāsainas. Ar viņām ir jautri pavadīt laiku un viņas priecē acis. Viņas labprāt ļaujas tikt aprūpētas, īpaši, ja šī aprūpe nekādi nepiesaista un nav jāatlīdzina. Tomēr atliek „pienenei” sagarlaikoties, un viņa jau ailzido kopā ar pirmo vēja pūsmu, aizmirstot gan par tai dāvātajām rūpēm, gan jautrību.

Un ir sievietes – kaktusi. Tās ir sievietes, kas pieradušas visu sasniegt pašu spēkiem. Viņas ir neatkarīgas un jūs nekad neuzzināsiet, kas notiek viņu dvēselēs. Viņas pašas atrisina savas problēmas un nekad neprasa, lai par viņām gādātu. Kāpēc gan? Kaktusam nav vajadzīga aprūpe. Sievietes „kaktusi” spēj parūpēties par sevi pašas. Tomēr ziniet, pat kaktuss var uzziedēt, ja to aplaista, pārstāda lielā, skaistā puķu podā un novieto siltā saulītē…

Jo rūpīgāks saimnieks, jo skaistāks ir zieds… Un kāds zieds esi Tu?

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.