4.7 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Vēlies uzlabot personīgo skriešanas rekordu? Tad pārskati savu mūzikas „pleilisti”

 

Ir lietas, ko daudzi skriešanas entuziasti dara līdzīgi – uzvelk treniņtērpu, sasien apavu šņores, ieprauž ausīs austiņas, ieslēdz mūziku un dodas ielās! Bet, vai tu mainītu savus mūzikas klausīšanās paradumus, ja zinātu, ka tas ietekmē tavu sniegumu skrējiena laikā?

Nesen Austrālijā tika veikts pētījums, kas atkāla, ka pop mūzika ir labākā mūzika, ko klausīties skrienot. Tālu neatpaliek arī smagais metāls. Savukārt mūzika, kuru noteikti skrienot nevajadzētu klausīties, ir regejs un klasiskā mūzika.

Protams, daļēji skriešanu ietekmē arī tas, kas cilvēkam patīk un kas, nē. Tu taču nesāksi klausīties smago metālu, ja tev tas nepatīk. Kāds tad būs prieks no skriešanas?

Taču ir arī cits faktors. Piemēram, klasikā mūzika ļoti nomierina, tāpēc tu noteikti nesāksi skriet ātrāk. Pop mūzika gan ir ļoti interesanta. Kāpēc tā palielina skriešanas ilgumu un ātrumu? Daļa pētījuma vadītāju uzskata, ka tas ir tāpēc, ka daudzi cilvēki daudzām pop dziesmām zina vārdus, un tas viņiem ļauj fokusēties uz dungošanu, nevis to, cik grūti ir skriet. Tāpat daudzām pop dziesmām ir ļoti labs un vienmērīgs ritms.

Šo piecu dienu pētījumu veica elektropreču kompānija „Jaybird”, sadarbībā ar fitnesa trenerēm Leanne Hall un Tanya Poppett. Viņi katru dienu pārbaudīja kādu konkrētu mūzikas stilu (roks, metāls, regejs, klasiskā mūzika, pops)un pēc tam pētīja, kāds bija rezultāts.

Kādu mūziku skriešanas laikā klausies tu?

Avots: Dailymail.co.uk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.