4 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

Nebojā sejas ādu! Pieci populāri produkti, kurus nedrīkst klāt uz sejas

 

Tu cītīgi lasi katra krēma sastāvu, bet, tai pat laikā, bez problēmām uzticies tautas medicīnai? Piedāvājam jums sarakstu ar produktiem, kas interneta plašumos tiek piedāvāti kā labi skaistumkopšanas līdzekļi, bet patiesībā nodara ādai kaitējumu.

Pārtikas soda

Jā, sodas graudiņi izskatās pēc laba skrubja. Klīst arī leģenda, ka, veicot pāris procedūras ar šiem graudiņiem, ir iespējams atbrīvoties no melnajiem punktiņiem. Realitātē šāda procedūra var izvērsties par skaistum-katastrofu. Nav jābūt dermatologam, lai saprastu, ka šāds skrubis pamatīgi sausina ādu un paātrina novecošanās procesu.

Citrons

Jā, tajā ir daudz vitamīnu, kurus iekšķīgi būtu jāuzņem. Bet uz sejas gan to labāk neliec (lai gan ir dzirdētas daudzas metodes, kā ar citrona palīdzību balināt vasarraibumus). Citrons ir skābs, tāpēc tā sula var veicināt iekaisumus un ādas apsārtumus. Tāpat tas „apēd” sejas ādas aizsargslāni. Ja pēc tādas procedūras tu vēl izdomā doties ārā, pastāv liela iespēja, ka tiksi pie izsitumiem un ādas apdegumiem.

Zobupasta

Lūdzu, pārstājiet izmantot zobupastu kā līdzekli pret pumpām un pigmentācijas plankumiem. Tas tikai pasliktinās situāciju. Zobupastas sastāvā ir daudz ķīmisko vielu, kas var kairināt ādu un veicināt ķīmiskos apdegumus.

Ūdeņraža peroksīds

Tas ir labs dezinficējošais līdzeklis. Taču ne sejai. Uz jūtīgās sejas ādas tas var izraisīt apdegumus un iekaisumus, kā arī sausināt ādu. Labāk ūdeņraža peroksīdu atstāj griezumu un brāzumu aprūpēšanai…

Cukurs

Cukura izmantošana lūpām skrubja vietā? Laba doma. Taču sejai gan labāk šo metodi neizmanto. Cukura graudiņi ir asi. Maigajā sejas ādā var veidoties mikroskopiski griezumi, un pēcāk arī iekaisums un apsārtums. Pat gatavie, veikalā nopērkamie, skrubji mēdz būt diezgan asi un spēcīgi, tāpēc mājās vispār nav vērts pat mēģināt.

 

Avots: Mirkrasoty.life

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.