Pagatavošanas laiks – 30 minūtes (2-4 porcijas)
Sastāvdaļas:
Salātu lapu mikslis -1 sauja
Vistu aknas – 500 g
Saldi mandarīni – 200 g
Ķiršu tomāti – pēc vēlmēm un garšas
Marināde aknām:
Sojas mērce – 2 ēd.k.
Sausais baltvīns – 100 ml
Ķimenes – 1 šķipsna
Provansas garšviela (zaļumi)
Sāls, pipari
Aveņu mērce:
Svaigas vai saldētas avenes – 100 g
Olīveļļa – 50 g
Citrona sula – 1 ēd.k.
Pagatavošana:
Iemarinē vistu aknas un atstāj uz 10 – 15 minūtēm. Blenderī sajauc visas aveņu mērces sastāvdaļas. Uz karstas pannas olīveļļā (1 ēd.k.) iemarinētās aknas (bez marinādes) cep 7 minūtes, pievieno sāli, piparus.
Traukā (var lielu lēzenu šķīvi) kārto salātu lapas, virsū brīvi liek ceptās vistu aknas, notīrītas mandarīna daiviņas (noņem arī balto plēvīti katrai daiviņai), uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, visu pārlej ar aveņu mērci. Salātus var pārkaisīt ar ciedru riekstiem.
Labu apetīti!