6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

12 neparasti veidi, kā mazināt stresu. Pamēģini!

 

woman making massages in a beauty saloon by Cristian Negroni on 500px.com

Pastāvīgs uztraukums, nervozitāte, traucējošas domas, sajūta, ka kaut kas nav kārtībā, un šķiet, ka galvā sprāgs pušu – tās ir tipiskas stresa pazīmes. Kā ar to cīnīties? Ir jāiemācās stress kontrolēt, un neļauties emocijām. Lūk, 14 lieliski darbības, kas varētu palīdzēt!

Matu ķemmēšana

Darba laikā liela daļa cilvēku pavada daudz laika pie dators. Nemanot veidojas saspringums, kura dēļ rodas arī galvassāpes. Viens no veidiem, kā izvairīties no stresa, ir matu ķemmēšana. Šī procedūra uzlabo asins cirkulāciju un atslābina muskuļus.

Apēd saldējumu

Vai jebkuru citu tev mīļu ēdienu. Gards ēdiens ir ļoti efektīvs antistresa līdzeklis. Tas palīdz saglabāt labu garastāvokli! Īpaši veselīga ir zivs, kurā ir daudz omega-3 taukskābes. Tās palīdz saglabāt nervu sistēmu veselu.

Masāža

Lai saglabātu enerģiju, 30 sekundes masē punktus, kas atrodas zem deguna, starp uzacīm, zem apakšlūpas un plaukstas centrā. Un dienas beigās dodies uz relaksējošu muguras vai pilnu ķermeņa masāžu!

Paberzē plaukstas

Vēl viens pavisam vienkāršs veids, kā atbrīvoties no pēkšņa saspringuma. No visa spēka saberzē plaukstas (tā, lai kļūst karstas). Tādējādi tu uz brīdi atslābsi, un no jauna spēsi sakoncentrēties darbam.

Dodies dušā

Tikt galā ar negatīvajām emocijām var palīdzēt 15 minūšu ilga duša. Vienkārši nostājies zem silta ūdens strūklas un ļauj ūdenim aizskalot savu stresu. Drīzumā tu sajutīsi atvieglojumu.

27 priekšmeti

Austrumu gudrības vēsta, ka, ja vēlies atbrīvoties no bēdām, mājā pārvieto 27 priekšmetus. Runā, ka tas atbrīvo vietu enerģiju plūsmā. Izmēģini šo metodi un pārliecinies par to, ka tas ļauj tavam prātam pārslēgties uz citām domām un mazliet atpūsties.

Kāpnes

Uzrīko sev 30 sekunžu skrējienu pa kāpnēm augšā un lejā. Šis vingrinājums tavā organismā veicinās skābekļa plūsmu, kas labi iedarbojas uz smadzeņu daļu, kura atbild par emocionālā stresa kontrolēšanu.

Krāsas

Psihologi ir noskaidrojuši, ka zīmējumu krāsošana un gleznošana ļauj nomierināties. To pat nav jādara ilgi. Velti tam kaut vai pāris minūtes dienā, un tu redzēsi brīnumus!

Uzkopšana

Lietu pārkārtošana un grīdas mazgāšana var būt labs stresa noņēmējs. Pārkārto savu drēbju skapi, un tu redzēsi, kā stress mazinās. Pie tam, kārtība un lepnums par paveikto rada pozitīvu iespaidu. Kārtība skapī, kārtība prātā!

Velti laiku pārdomām

Atrodi iespēju pabūt mājās vienai pašai. Apsēdies un apkopo domas. Ieslēdz mīļāko mūziku, izvelc no ledusskapja mīļāko kārumu un iekārtojies ērtā krēslā. Padomā, ko tu dzīvē vēlies, un pieraksti vēlmes uz lapiņas. Skaidri noformulēts plāns palīdzēs tev atkal iegūt stabilitāti.

Aromaterapija

Smaržas ir spēcīgi saistītas ar emocionālo atmiņu. Tāpēc ir ļoti svarīgi uzturēties telpā, kuras aromāts tev patīk un asociējas ar prieku, mieru un laimi.

Dejas

Dejo! Dejo dušā, dejo, mazgājot grīdu, dejo ar vīru… Ritmiskas kustības palīdz mazināt stresu un uzlabo garastāvokli. Pie tam, dejas nav tikai vienkārša izklaide, bet arī labs fiziskais treniņš.

 

Avots: Mirkrasoty.life

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.