15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Erotiskie sapņi

 

Dažas seksuālās fantāzijas vēl ilgi liek tev smaidīt miegā, kamēr citas pamostoties liek tev šaubīties, vai tev ir viss kārtībā ar galvu. Izrādās, ka pat visdīvainākie jutekliskie sapņi var atklāt daudz ko svarīgu par tavu dzīvi un mīlestību.

Kamēr liela daļa tavu kaislīgo sapņu ir kā naksnīgs deserts (piemēram: tu un Roberts Patinsons uz jahtas Karību salās…), citi, kuros tu, pieņemsim, krāp savu draugu vai ļaujies gadījuma seksam bez izsargāšanās, ir īsti murgi. Monreālas Universitātes pētījumi rāda, ka sievietes biežāk nekā jebkad gremdējas karstasinīgās nakts fantāzijās. Tāpēc mēs uzdrošināmies domāt, ka arī tu kaut reizi esi pieredzējusi satraucoši erotisku ceļojumu miegā.

Tomēr tev jāzina kāds interesants fakts par sapņiem, kuros redzi sevi mīlējamies: parasti tiem ar seksu nav ne mazākā sakara – tas ir tikai simbols, ko izvēlas tavas smadzenes. Tāpēc centies neuztvert tos burtiski. “Erotiskie sapņi tikai atklāj tavas apslēptākās bailes un vēlmes,” apgalvo grāmatas The Complete Dream Book autore Džiliana Holoveja. “Lietas, ar kurām tu nesaskaries un par kurām pat nedomā dienas laikā, bieži vien uzpeld virspusē tavos sapņos, kamēr tu guli.”

Tagad tev atliek tikai noskaidrot, kā visbiežāk sastopamie erotiskie sapņi var palīdzēt tev identificēt un atrisināt zemapziņā apslēptu problēmu.

Sekss ar bijušo

Ja sapnī redzi sevi gultā ar mīļāko no pagātnes, tu negribot sāc sev uzdot jautājumu – varbūt es joprojām viņu mīlu? Nomierinies! Visticamāk – diez vai. “Tavs bijušais drīzāk ir “aizvietotājs” vīrietim, ar kuru kopā esi šobrīd,” skaidro sapņu eksperte Džiliana Holoveja. “Zemapziņai piemīt tendence aizstāt ar agrāku pieredzi jebkuru vīrieti, ar kuru tu satiecies.”

Ja redzētajā sapnī jūs maigi mīlinājāties, viss ir vislabākajā kārtībā. Taču, ja tavs bijušais, kurš apciemoja tevi miegā, izturējās pret tevi slikti, tas varētu būt zemapziņas signāls, ka tavam šī brīža partnerim piemīt kāda no viņa sliktajām īpašībām. “Iespējams, ka psihe tev mēģina pateikt ko tādu, ko pati vēl nemaz neapzinies,” saka Džiliana Holoveja. “Uztver to kā brīdinājuma signālu un esi vērīga.”

Meiteņu rotaļas

Ja esi heteroseksuāla, bet sapņos mīlējies ar sievieti, tas nebūt nenozīmē, ka visu šo laiku esi centusies noliegt savu patieso seksuālo orientāciju. Bieži vien tādi sapņi liecina par lielisku draudzību. Tu izjūti tādu emocionālu saikni ar savu draudzeni sievieti, ka tā var izpausties kā fiziskas attiecības erotiska sapņa formā. “Daudzi seksuāli sapņi ir saistīti ar emocionālu tuvību,” skaidro Džiliana Holoveja. “Tāpēc pēc sirsnīgas sarunas ar draudzeni vai iepazīšanās ar kādu jaunu paziņu sapņi par intīmu kontaktu ar šo cilvēku ir normāla parādība.”

Krāpšana

Nemiers un kauns, ko izjūti, kad sapnī esi neuzticīga savam vīrietim, patiesībā atspoguļo vainas izjūtu, kas tevi nomoka reālajā dzīvē. Iespējams, tu viņam nesen esi melojusi vai pārkāpusi pieklājības robežas (piemēram, uzkrītoši flirtējot ar kādu citu vīrieti).

No otras puses, ja mīļotais ir tas, kurš sapnī krāpj tevi, tas var liecināt, ka nejūties īsti droša par jūsu attiecībām. “Ja kopā esat tikai neilgu laiku, tu, iespējams, neesi pārliecināta, cik viņam tas ir nopietni,” saka Džiliana Holoveja. “Bet, ja jūsu attiecībām ir ilgāks stāžs, šādi sapņi var gadīties periodos, kad kaut kas cits novērš vīrieša uzmanību no tevis.” Piemēram, ja viņš nesen dabūjis jaunu darbu, kas prasa lielu atdevi.

Nedrošs sekss

Ja sapnī redzi, ka atdodies kādam, nelietojot prezervatīvu, un, pilnīgi iespējams, esi saķērusi kādu STS, tu krīti panikā ne pa jokam – vismaz līdz brīdim, kad pamosties un vari atviegloti uzelpot. “Ir vērts apsvērt, varbūt tu šobrīd jūties emocionāli neaizsargāta kādā no jūsu attiecību aspektiem,” iesaka grāmatas All About Dreams autore Geila Delanija. Iespējams, ka tu pilnībā neuzticies savam vīrietim. Vai varbūt attiecības ar jauno draugu kļūst arvien nopietnākas, un tu jūties viegli ievainojama.

Dīvains seksa partneris

Opra Vinfrija, tavs neglītais priekšnieks vai kaimiņiene mājsaimniece – kāda velna pēc tev sapnī būtu jāvērpj porno filmu cienīgs sižets ar cilvēkiem, kurus tu nomodā pilnīgi noteikti neiekārotu? “Iespējams, ka fiziski viņi tevi nesaista, toties tu iekāro ko tādu, kas viņiem pieder,” norāda Džiliana Holoveja. Varbūt tu sapņo kļūt par televīzijas šova vadītāju, alksti pēc paaugstinājuma darbā vai vienkārši ilgojies apprecēties.

“Sekss ar kādu no šīm personām norāda, ka tu pielīdzini sevi viņa vai viņas sasniegumiem,” skaidro Geila Delaneja. Labā ziņa ir tā, ka šāda veida sapņi parasti apciemo, kad tu esi jau ceļā uz mērķa sasniegšanu.

Seksuāla izmantošana

Sapnis, kurā tu tiec ar varu piespiesta veikt seksuālas darbības, parasti apslēpj tavu bezspēcības sajūtu. “Tu uztraucies, ka zaudēsi kaut ko tev ļoti nozīmīgu, ja pretosies,” skaidro Geila Delaneja. Piemēram, tu varbūt domā, ka nespēsi aizstāvēt savu viedokli, strīdoties ar vīrieti, jo baidies, ka viņš tevi pametīs.

Izvarošanas sapņi mēdz būt vēl biedējošāki. Tomēr, pieņemot, ka nekad agrāk neesi izvarota, arī šo sapņu nozīme bieži vien ir labdabīga. “Parasti tu tādus redzi brīdī, kad, iepazīstoties ar vīrieti, starp jums nošķīst dzirksteles, bet pirms vēl starp jums ir noticis kas vairāk,” saka Džiliana Holoveja. Šāds sapnis nozīmē, ka vīrietis ir ielauzies tavā komforta zonā. Kaut arī esi nobijusies, tev tas nenoliedzami arī patīk. Tāpēc arī šis, tāpat kā vairums seksa sapņu, nav nekas tāds, kā dēļ tev vajadzētu uztraukties.

Seksa simboli

Dažām šķietami nevainīgām vīzijām tomēr ir erotisks skaidrojums. Lidošana: brīva laišanās debesīs līdzinās tai lidojuma sajūtai, ko parasti saista ar orgasmu. Tāpēc arī šādus sapņus tu visbiežāk redzi pēc tam, kad esi izbaudījusi kulmināciju seksā.

Braukšana ar liftu augšup un lejup, tā arī nesasniedzot galamērķi: tu alksti mīlēties un nespēj apmierināt savas vēlmes. Šis sapnis nereti apciemo tevi situācijās, kad tu satiecies ar vīrieti, taču vēl neesi ar viņu pārgulējusi.

Čūska, kas ieslīd tavā gultā vai apvijas tev apkārt: satikšanās ar šo fallisko, bīstamo radījumu var nozīmēt to, ka vēlies pārgulēt ar vīrieti, bet uztraucies, ka tādējādi bumba nokļūs viņa laukuma pusē.

Avots: Džiliana Holoveja, The Complete Dream Book (Sourcebooks, 2006)

Teksts: Mollija Trifina

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsHelp!
Nākamais rakstsModernā mājsaimniecība