1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Augi, kas atbaida odus – īpaši aktuāli!

 

Spring Flowers, Lavender by Dušan Ljubičić on 500px.com

Beidzot ir klāt laiks, kad var doties dabā, grilēt gaļu un baudīt skaisto laiku svaigā gaisā. Diemžēl šos jaukos brīžus var sabojāt apnicīgie odi un knišļi.

Bet nebēdā un uzreiz neķeries pie ķīmiskiem odu atbaidītājiem, jo mēs palīdzēsim atrast līdzekli pret asinssūcējiem. Viens no tiem – iestādīt dārzā augus, kas atbaida odus!

Baziliks. Odi un knišļi burtiski necieš šī auga smaržu. Vari to iestādīt jebkurā saulainā vietā blakus mājai, ap to, vai novietot podiņus uz palodzēm.

Kaķumētra. Ja iestādīsi šo augu dārzā, ne tikai aplaimosi savu minci, bet arī tiksi vaļā no asinssūcējiem. Tāpat gūsi estētisku baudījumu no maigi violetajiem ziediņiem.

Citronzāle. Tu droši vien zini, ka šī auga eļļu bieži lieto aromatizētajās svecēs. Neēdamā citronzāle apturēs odu uzbrukumu! Stādot šo augu, jābūt uzmanīgam, jo koncentrētās eļļas var izraisīt ādas kairinājumu.

Ārstniecības melisa. Šis ātraudzīgais augs ir vēl viens iedarbīgs līdzeklis pret odiem, kuriem nepatīk tā smarža. Pieredzējuši dārzkopji iesaka melisu katru gadu pārstādīt.

Citrontimiāns. Šī auga atsvaidzinošā smarža ļoti nepatīk odiem un knišļiem. Timiāns vislabāk aug saulainās un sausās vietās.

Piparmētras. Piparmētras ne tikai atbaida kukaiņus, bet der arī atsvaidzinošu kokteiļu un gardu tēju pagatavošanai. Tai obligāti jābūt tavā dārzā vai palodzes dārziņā!

Lavanda. Lavandas aromāts veicina mierīgu atmosfēru, bet kukaiņi, izņemot bites, to burtiski ienīst. Tu vari ne tikai iestādīt lavandu savā dārzā, bet arī to izkaltēt un saglabāt ziemai kā burvīgas smaržas radītāju.

 

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.